JPMorgan'dan fırsat sunan hisse analizi

JPMorgan'dan fırsat sunan hisse analizi

JPMorgan Chase & Co stratejisti Marko Kolanovic, hisse senetlerinden uzak durulması gerektiği yönündeki uyarılarının ardından elektrik dağıtım ve gayrimenkul sektörlerine dikkat çekti.

JPMorgan Chase & Co'nun stratejisti Marko Kolanovic, geçtiğimiz yıldan bu yana müşterilerine genel olarak hisse senetlerinden uzak durma uyarıları yaparken, şimdi ise elektrik dağıtımı ve gayrimenkul hisselerinde fırsatlar gördüğünü belirtiyor.

Bankanın baş piyasa stratejisti, yayınladığı notta elektrik dağıtım sektöründeki zayıflığın muhtemelen aşırıya kaçtığını vurguluyor. Kolanovic, bu yıl yüzde 3,5 oranında yükselerek S&P 500'deki en kötü performans gösteren ikinci sektör olan elektrik dağıtım grubunun güçlü nakit akışı yarattığını ve rekor seviyeye yakın ucuz fiyat-kazanç görünümüne sahip olduğunu belirtiyor.

Faizlerin düşmesinin bu sektöre yardımcı olacağını ifade eden Kolanovic, tersi senaryoda ise genel piyasa zayıflarken elektrik dağıtım sektörünün tipik düşük betasının ön plana çıkacağını söylüyor.

Ayrıca, performansının tahvil getirilerinin yönüne bağlı olduğunu belirtse de gayrimenkulün de ilgi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN