Kamu bankaları Togg kredisi dağıtacak! Şartlar netleşti: Togg almak isteyenlere büyük kolaylık!

Kamu bankaları Togg kredisi dağıtacak! Şartlar netleşti: Togg almak isteyenlere büyük kolaylık!

Türkiye'nin otomobili parolasıyla yola çıkan Togg için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Bu müjdelerin birini de Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Togg alacaklar için bankalar sıraya girdi. Detaylar aşağıdaki makalemizde...

Araba alacaklar için önemli bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin elektrikli otomobil sektöründeki yükselişini ve TOGG'un önemli bir rol oynadığını belirtti. Bu makalede, Erdoğan'ın açıklamalarını ve TOGG hikayesini inceleyeceğiz. Ayrıca, TOGG'un üretim sürecini, elektrikli araç sektöründeki etkisini ve 2030'a kadar hedeflenen 1 milyon TOGG üretimini ele alacağız.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

BOR MADENİ KATMA DEĞER ARTIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bor madeninin katma değerini cevherden mücevhere anlayışı ile 300 kat artıracak çalışmamıza imza attık" dedi. Bu sayede, Türkiye bor madeninden daha fazla değer elde etmeyi hedefliyor.

TCG ANADOLU TESLİMATI

Erdoğan, "Donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu'yu Deniz Kuvvetleri'mize teslim ettik. 70 bini aşkın vatandaşımız TCG Anadolu'yu ziyaret etti. İzmir'deki vatandaşlarımızın ziyaretine de inşallah açacağız" ifadelerini kullandı.

ALTAY TANKI TESLİMATI

"Savunma sanayisindeki çalışmalarımıza dün bir yenisini daha ekledik. Altay Tankı'nı silahlı kuvvetlerimize teslim ettik" diyen Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmelerini vurguladı.

1-004.jpg

TOGG VE ELEKTRİKLİ ARAÇ SEKTÖRÜ

TOGG'UN ÜRETİM SÜRECİ

Erdoğan, "Togg hikayesi ve özellikleri ile asla sıradan bir araç değildir. Togg'un satışa sunulması ile elektrikli araç sektöründe Türkiye 'artık ben de varım' demiştir" dedi. Bu şekilde, TOGG'un Türkiye'nin elektrikli araç sektöründeki yerini pekiştirdiği belirtildi.

EMTİA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

TOGG'un üretim sürecinde emtia fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle zorluklar yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, bu durumun TOGG'un başarısını engelleyemeyeceğini ifade etti.

2030'A KADAR 1 MİLYON TOGG

ÜRETİM HIZI

Erdoğan, "Her 3 dakikada bir Gemlik'teki tesislerde araç üretiliyor. Bu yıl 28 bin adet, 2030'a kadar 1 milyon adet Togg'u sahipleri ile buluşturacağız" dedi. Bu hızla üretilen TOGG'lar, Türkiye'deki elektrikli araç kullanımını artırarak, ülkenin çevre dostu araçlara yönelmesine katkı sağlayacak.

İHRACAT PLANLARI

Cumhurbaşkanı, "2025 yılından itibaren Togg'u ihraç ederek tüm dünyaya satacağız" diyerek, TOGG'un Türkiye'nin otomotiv sektöründeki ihracatını da güçlendireceğini belirtti.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ KRİZİN BATARYA KONUSUNDA FIRSATLAR SUNMASI

ARZ AÇIĞINI DEĞERLENDİRMEK

Otomotiv sektöründeki krizin batarya konusunda çıkacağı anlaşıldığını söyleyen Erdoğan, "SIRO, arz açığını değerlendirecek hem de batarya arzı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

STRATEJİK YATIRIM DESTEĞİ

Türkiye'ye ciddi değer katacak stratejik yatırım olan SIRO'yu desteklediklerini belirten Erdoğan, "Ülkemizin en etkili teşviklerinden birini vererek gösterdik" dedi.

2-005.jpg

TOGG ALACAKLARA KREDİ İMKANI

KAMU BANKALARININ DESTEĞİ

TOGG alacaklara kredi için açıklama yapan Erdoğan, "Kamu bankaları TOGG alacaklara 18 ay vade ile kredi verecek" dedi.

KREDİ SAĞLAYACAK KAMU BANKALARI

Erdoğan, TOGG alacaklara kredi sağlayacak kamu bankalarının Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN