Kemal Tamer: “Adanmış girişimciler tecrübeyle yönlendirildiklerinde zaman ve başarı kazanıyor”

Kemal Tamer: “Adanmış girişimciler tecrübeyle yönlendirildiklerinde zaman ve başarı kazanıyor”

Dijitalleşmenin rüzgarını arkasına alan girişimciler, ekosistemi büyütmeye devam ediyor. Girişim geliştirme ve yatırım platformu Tamer Capital’in Kurucusu Kemal Tamer “Girişimlere yatırım yapmakla kalmıyor, aynı zamanda start-up dinamikleri, yönetim, kurumsallaşma, yazılım ve iş networkü gibi konularda destekler veriyoruz. Girişimci reflekslerinin gelişmesine yardımcı oluyoruz." dedi.

Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi büyümeye devam ederken, iyi bir ivme yakalayan girişimler, girişimlerini hızla büyütüyor. İyi bir fikrin projeye dönüştürülmesi ve zaman içinde başarılı olması için tüm koşulların eksiksiz yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Tamer Capital Kurucusu Kemal Tamer, konuya dair açıklama yaparak “Hayallerden hedefler, hedefle stratejiler oluşturup taktiksel esnekliklere özen gösteren girişimcilerin başarı şansı, dijital çağda çok daha yüksek. Ancak her girişim her zaman başarılı sonuç elde edemiyor. Çünkü bir girişimin kendi ivmesini yakalayarak büyüyebilmesi için, uygulanması gereken birçok kritik unsur bulunuyor. Her girişimin hukuk, finans, yazılım ve sosyal iletişim gibi ihtiyaç duyduğu alanları tespit ediyor, onlara mentorluk yapıyoruz” dedi.

“HEDEFLERE GİDEN ANAYOL: STRATEJİ”

Hedeflerin girişime dönüşmesi yolculuğunda stratejinin önemli bir unsur olduğunu belirten Kemal Tamer, “İş dünyasına adım atarken bir fikrin somutlaşması için öncelikle iş fikrine ardından da projeye dönüştürülmesi gerekiyor. Girişimcilerin yer almak istediği sektörün dinamiklerine hakim olmaları, hedeflerini stratejiye şekillendirmeleri doğru bir yolda ilerlemenin en önemli adımlarını oluşturuyor. Dijitalleşme iş dünyasını hızla dönüştürürken, sektörlerin ihtiyaçları da aynı oranda değişiyor. Girişimcilerin, sürekli gelişen teknoloji rüzgarını arkasına alarak yıkıcı ve yenilikçi fikirler tasarlamaları gerekiyor. Tamer Capital olarak biz de bu noktada dijital tabanlı ve yenilikçi fikri, projesi ya da kurulmuş işi olan girişimlerin geliştirilmesi için gereken tüm olanakları sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

EKİPLEŞMEK VE RİSK YÖNETİMİ EN ÖNEMLİ KRİTERLERİ OLUŞTURUYOR

Ekipleşmenin girişimler için önemine dikkat çeken Kemal Tamer, "Bir start-up'ın yapılanmasını puzzle oluşturmak gibidir. Hızla büyüyen start-uplarda iş ve çalışan dinamikleri sürekli değişeceğinden, girişimcilerin buna uyum sağlaması, hem yönetim biçimini hem de kaynak kullanımını yenilemesi gerekir. Ayrıca girişimler iş süreçlerinde çıkabilecek aksaklıklara hazırlıklı olmalıdır. Birkaç adım öncesinden oluşabilecek sorunları tespit ederek, sorun daha ortaya çıkmadan çözmek, büyüme ivmesini korumak için önemlidir. Girişimciler start-up'ı satranç oynar gibi stratejik yönetmeli ve dinamizmi hiç kaybetmemelidir." dedi.

TAMER CAPİTAL YENİ GİRİŞİMLERİ BEKLİYOR

Geliştirdikleri birçok girişimin kısa vadede büyüme ivmesi yakaladığını aktaran Tamer Capital Kurucusu Kemal Tamer, “Tutkularını meslek haline getirmek isteyen adanmış girişimcilerin başarılı olma şansını oldukça artırıyoruz. Yatırımdan yazılıma, pazarlamadan finans ve hukuğa kadar her noktada girişimcilere destek veriyoruz. Projesine ve iş hedeflerine güvenen, erken aşama tüm teknoloji girişimcilerini Tamer Capital’e davet ediyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN