Kira geliri elde edenler için önemli duyuru

Kira geliri elde edenler için önemli duyuru

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci 1 Nisan tarihinde sona eriyor. Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, 2023 Yılında Kira Geliri elde eden mükelleflerin bu gelirlere ilişkin beyannamelerin, kendileri için önceden hazırlanmış olan Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi) üzerinden vergi dairesine gitmeden kolay ve güvenli bir şekilde verebileceğini hatırlattı.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, 2023 yılında kira geliri elde eden mükelleflere 1 Mart-1 Nisan 2024 tarihleri arasında Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile beyanda bulunmaları gerektiğini hatırlattı. Törer, mükelleflere yönelik açıklamalarda bulunarak, beyanname verme sürecini kolaylaştıracak detayları paylaştı.

Törer'in yaptığı açıklamada, mükelleflerin elde ettikleri gelirlere ilişkin beyannameleri Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi) üzerinden kolay ve güvenli bir şekilde verebileceklerini belirtti. Mükelleflerin sisteme, Vergi Dairesi internet sitesi veya e-devlet üzerinden ulaşabileceğini vurgulayan Törer, 21.000 TL'lik kira gelirinin istisna olduğunu ve bu tutarın altında gelir elde edenlerin beyanname verme zorunluluğu olmadığını ifade etti. Ancak bu tutarın üzerinde gelir elde edenlerin beyan vermek zorunda olduğunu dile getirdi.

İnternet üzerinden beyanname vermek isteyen mükelleflerin, kullanıcı kodu veya e-Devlet şifresi ile Hazır Beyan Sistemi'ne giriş yaparak beyannamelerini kolaylıkla verebileceklerini belirten Törer, beyannamelerin ön hazırlık aşamasında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sağlanan bilgilerin görülebileceğini ve mükelleflerin bu bilgileri kontrol ederek düzeltme yapabileceklerini söyledi.

Mükelleflerin beyannamelerini 1 Mart - 1 Nisan 2024 tarihleri arasında 7 gün 24 saat gönderebileceklerini belirten Törer, 2023 yılında elde edilen kira gelirlerine ilişkin beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisinin Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksit halinde ödenmesi gerektiğini ifade etti. Birinci taksitin damga vergisi ile birlikte 01 Nisan 2024'te, ikinci taksitin ise 31 Temmuz 2024'e kadar ödenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, mükelleflerin ödeme işlemlerini Hazır Beyan Sistemi üzerinden veya Vergi Dairesi'ne bağlı vezneliklerden gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN