Kırmızı et fiyatları ramazan boyunca sabitlendi! O şehirde yaşayanlara güzel haber

Kırmızı et fiyatları ramazan boyunca sabitlendi!  O şehirde yaşayanlara güzel haber

Kırmızı et fiyatları cep yakıyor. Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapılan işbirliği ile Ankara'da ramazan boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlendiğini açıklandı. Ramazan boyunca 450 liraya kadar çıkan kıymanın ve kuşbaşının

Geçtiğimiz yıldan bu yana fiyatları artan ve rekor seviyeye gelen kırmızı ete art arda gelen 2 zam vatandaşları zor durumda bıraktı.

Yüksek maliyetler kırmızı ette fiyatları etkilemeye devam ederken hayvancılık sektörü de bu durumdan etkilendi. Kırmızı et fiyatları artmaya devam ederken piyasada dışa bağımlılık devam ediyor. Ucuz et satan Et ve Süt Kurumu mağazaları önünde ise kuyruklar uzamaya devam ediyor.

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapılan işbirliği ile Ankara'da ramazan boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlendiğini açıklandı.

Kesimal, ramazan öncesi kırmızı et fiyatlarında spekülatif artış olduğunu ifade ederek bakanlığın devreye girdiğini ve vatandaşların ramazan boyunca ucuz et alabilmesi konusunda Ankara PERDER ile anlaşıldığını duyurdu.

RAMAZAN BOYUNCA 324 LİRADAN SATILACAK

Anlaşmaya göre et fiyatlarında ciddi bir gerileme yaşandı. Ramazan boyunca 450 liraya kadar çıkan kıymanın ve kuşbaşının kilogramı 324 liradan satılacak.

Ramazan ayında gıdaya talebin yüksek olduğunu belirten Kesimal, bu nedenle fiyat sabitleme uygulamasının tüketicilere çok faydalı olacağını dile getirdi.

Kesimal, Ankara'da PERDER üyesi 1000'e yakın mağazada yoğun et satışı yapıldığına dikkati çekerek, ESK'nin bu noktaları tercih etmesinin vatandaşın uygun fiyatla ete ulaşması açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kesimal, kırmızı ette merdiven altı ürünler almamaları konusunda da vatandaşları uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN