Kırmızı ete sınıf ayrımı! 15 günde 2 büyük zam, büyük tepki! Sadece zenginler mi yesin?

Kırmızı ete sınıf ayrımı! 15 günde 2 büyük zam, büyük tepki! Sadece zenginler mi yesin?

En çok zamlanan gıda ürünleri arasında yer alan kırmızı et fiyatları da dur durak bilmiyor. 15 gün içerisinde 2 büyük zam alan kırmızı etin yanına da yanaşılmaz oldu. Et yemek neredeyse sınıf ayrımı yapar bir hale geldi. 500 TL'nin altında kıyma bulan zil takıp oynuyor. İşte kırmızı et fiyatlarındaki son durum…

Her ramazan olduğu gibi bu yılda ramazan ayı öncesinde fiyatlar artmaya başladı. Kırmızı et sektörüne yönelik şikayetler artarken 15 gün içerisinde yapılan iki büyük zam da vatandaşı çileden çıkardı. Rekabet Kurulu'ndan "Bu noktada hiç kuşkusuz ki Rekabet Kurumu, vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine ulaşabilmesi amacıyla üzerine düşeni yapacaktır." açıklaması gelirken vatandaşta fiyatları işaret ediyor. İşte kırmızı et fiyatlarındaki son durum…

%100'E YAKIN ZAM

NTV'den Özgür Yılmaz'ın haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, son 15 gün içerisinde kırmızı ete 2 defa zam yapıldığını söyledi. Tüfekçi, “60 lira ile 85 lira arasında kuzuya zam geldi, dana da yüzde 10 gibi bir zam gördü. Son bir yılda yüzde yüze yakın bir zam gördük ve devam edecek." dedi.

kirmizi-et-fiyatlari.jpg

YILDA 4,3 MİLYON AZALDI

Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Akbulut, 2 yıl öncesinde 25-30 kilogram süt veren anaç hayvanların kesime gittiğini ve besin hanelerde %20 - 30 oranında üretimde azalmaya gittiğini söyledi. TÜİK verilerine göre ülkedeki hayvan varlığının son 6 yılın en alt seviyesinde olduğunu işaret eden Akbulut, geçtiğimiz yıla göre 4,3 milyon azalma olduğunu ifade etti. Kırmızı et fiyatlarındaki artışın yalnızca maliyet odaklı olmadığını aktaran Akdoğan, hayvan varlığının azalması ile birlikte kırmızı et üreticilerinin hayvana ulaşamamasının da fiyatlarda etkili olduğunun altını çizdi.

kirmizi-et-1.jpg

REKABET KURUMU AÇIKLADI

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, Ramazan ayı öncesinde kırmızı et sektörüne yönelik şikayetlerdeki artışları işaret ederek vatandaşlara uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine ulaşabilme fırsatı tanınacağını aktardı. Son birkaç yıl içerisinde kuruma iletilen şikayetler ile birlikte inceleme başlattıklarını aktaran Küle, "Bu incelemeler kapsamında 2023'te yapılan bir soruşturmada, piyasanın en büyük üreticilerinden birine, rekabete aykırı eylemleri gerekçesiyle yaklaşık 73 milyon lira idari para cezası verildi." şeklinde konuştu.

kirmizi-et-almak.jpg

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte konuyla ilgili şikayetlerde de artış olduğunu aktaran Küle, vatandaşın uygun fiyata et alabilmesi amacıyla tüm çalışmaların devam ettiğini söyledi. Küle, Bu durumun en ufak bir suistimalinin tespit edilmesi durumunda gerekli cezanın verileceğini aktardı. Küle, suni fiyat artışlarından müsamaha gösterilmeyeceğini de vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN