Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin

Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin

Koç Holding, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada dolandırıcılık uyarısında bulunarak, yanıltıcı içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Koç Holding, son zamanlarda artış gösteren sahte sosyal medya hesapları ve internet siteleri konusunda kamuoyunu uyararak, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Şirket, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Koç Topluluğu şirketleri ve Koç Ailesi mensuplarının isimlerini haksız yere kullanan, ses ve görüntülerini taklit eden sahte hesapların tespit edildiğini duyurdu.

SAHTE HESAPLARIN YATIRIM ÇAĞRILARI

Koç Holding'den yapılan resmi açıklamada, bu sahte hesapların yatırım çağrıları da dahil olmak üzere çeşitli haksız ve hukuka aykırı taleplerde bulunduğu ifade edildi. Bu durumun, internet kullanıcılarını yanıltabileceği ve mağduriyetlere yol açabileceği vurgulandı.

Şirket, bu sahte hesaplarla ilgili olarak hukuki haklarını kullanmakta olduğunu ve gerekli tüm yasal işlemleri başlattığını kamuoyu ile paylaştı. Koç Holding, yatırımcıları ve tüketicileri, resmi ve güvenilir bilgi kaynaklarına başvurmaları konusunda uyardı. Bu kapsamda, Koç Holding'in resmi web sitesi "koc.com.tr" ve şirketin resmi sosyal medya hesaplarının güncel ve doğru bilgiler için en güvenilir adresler olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca, Koç Holding A.Ş., Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç Ailesi mensupları ile bağlantısı olmayan yanıltıcı içeriklere itibar edilmemesi gerektiği önemle vurgulandı. Şirket, sahte hesaplar ve siteler yoluyla yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların uyanık olmalarını ve karşılaştıkları şüpheli durumları yetkililere bildirmelerini önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN