Kredi kartı olanların canı fena yanacak! Yarın dananın kuyruğu kopuyor: O tarihe kadar ödeyen ödedi

Kredi kartı olanların canı fena yanacak! Yarın dananın kuyruğu kopuyor: O tarihe kadar ödeyen ödedi

Kredi kartı kullananların canı bu kez fena yanacak. Merakla beklenen faiz kararı sonrasında direkt olarak etkilenecek ilk alan kredi kartları olacak. Dolayısıyla o tarihe kadar borcunu ödeyen ödedi aksi takdirde sonuçları daha ağır olabilir. Dananın kuyruğu yarın kopacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

23 Kasım tarihli PPK kararı ile Merkez Bankası tarafından kredi kartları için oldukça önemli olan yeni faiz oranları açıklanacak. Yeni kararda 250 baz puanlık bir faiz artışı beklenirken eğer bu karar alınırsa kredi kartı akdi faizlerinin de hangi seviyelerde olacağı tahminlerle belli oldu.

HERKES ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK

Kredi kartı faiz oranları 1 Kasım itibari ile 3.71 olarak uygulanmaya başladı. Bunun yanı sıra KMH ve nakit avans işlemlerinde 4.47 seviyesine yükseldi. Dolayısıyla kart borcu olanların ödeyeceği miktar katlandı.

yeni-proje-7.jpg

Bu artışların yanı sıra BSMV ve KKDF kesintileri de eklendiği takdirde kredi kartı aracılığıyla alışveriş yapmak ve bor. Biriktirmek vatandaşları daha zorlu bir duruma doğru sürüklüyor. Şimdi de 23 Kasım tarihinde Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan yeni faiz kararı kredi kartı faiz konusunu daha zorlaştıracak gibi görünüyor.

1 ARALIK İTİBARİ İLE GEÇERLİ OLACAK

Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararı 1 Aralık itibari ile geçerli olacak. Yeni faiz, ekstre döneminde ödenmeyen tüm borçlar için uygulanacak. Uluslararası finans kuruluşları ve ekonomi dünyası, son iki PPK'da 500 baz puanlık artış kararı alan Merkez Bankası'nın bu kez 250 baz puanlık faiz artırımına gideceği konusunda hemfikir.

yeni-proje-8.jpg

UZMANLAR TAHMİNLERİNİ PAYLAŞTI

Eğer Merkez Bankası’nın açıklayacağı rakam tahmin edildiği gibi olursa politika faizleri yüzde 37,5 seviyesine çıkacak. Bunla beraber kredi kartı akdi faizleri de 3,93 olarak belirlenecek. Bankaların KMH ve nakit avans işlemleri için uyguladıkları faiz oranı ise yine 1 Aralık itibari ile yüzde 4,69’a yükselmek zorunda kalacak. Herhangi bir değişiklik yaşanmazsa Türkiye 2023 yılını yüzde 40 seviyelerinde olan politika faizi ile kapatacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN