Kur Korumalı Mevduat yatırımcılarına kötü haber: Dolar 18.60'ın üzerine çıkmazsa...

Kur Korumalı Mevduat yatırımcılarına kötü haber: Dolar 18.60'ın üzerine çıkmazsa...

Doların 18.60 liranın üzerine çıkmaması Kur Korumalı Mevduat Hesapları'nın faiz getirisini de düşürdü. Duruma dikkat çeken ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu “25 Temmuz'dan itibaren KKMH'lar 17.84 TL ve üzerindeki dolar kurundan açıldığı için dolar kuru 25 Ekim tarihinden itibaren 18.60 TL üzerine çıkmadığı taktirde kur farkı alamayacaklar. Sadece yıllık yüzde 17 faiz üzerinden üç aylık yüzde 4.25 faiz getirisi elde edecekler” dedi.

Merkez Bankası'nın dolar kurunu dizginlemek için arka kapıdan döviz sattığı iddiaları ve tartışmaları sürerken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, kurun sabit kalmasının Kur Korumalı Mevduat Hesapları için kayıp olduğuna dikkat çekti.

Yaptığı değerlendirmeyi sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşan Babuşçu, hesapların son üç aylık getirisinin sadece yüzde 4.25 olacağını söyledi. Babuşçu paylaştığı mesajında değerlendirmesini şöyle aktardı:

“25 Temmuz 2022 tarihinden itibaren KKMH'lar 17.84 TL ve üzerindeki dolar kurundan açıldığı için dolar kuru 25 Ekim 2022 tarihinden itibaren 18.60 TL üzerine çıkmadığı taktirde kur farkı alamayacaklar. Sadece yıllık yüzde 17 faiz üzerinden üç aylık yüzde 4.25 faiz getirisi elde edecekler”

'HÜKÜMETE IMF'DEN KREDİ ALMA TAVSİYESİ'

Prof. Dr. Babuşçu başka bir mesajında ise Türkiye-IMF ilişkilerine değindi. Babuşçu “Enflasyon üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan iktisat tarihçisi Gillmann, (ABD'deki Missouri–St. Louis Üniversitesi'nde görev yapan iktisat tarihi profesörü Max Gillmann ) Erdoğan'ın davetiyle katıldığı kahvaltıda IMF'den kredi alınmasını önerdiğini söyledi” paylaşımı yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN