Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını vurdu: Hamsiye bir haftada yüzde 50 zam

Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını vurdu: Hamsiye bir haftada yüzde 50 zam

Marmara Denizi'nde görülen fırtına ve yağış nedeniyle balıkçılar açık denize çıkmakta zorlanırken, avlanmanın az olması balık tezgahlarındaki fiyatlara yansıdı. Geçtiğimiz hafta kilosu 100 TL'den satılan hamsi bugün yüzde 50 zam ile 150 TL'den satılmaya başlandı. Balıkçı Barış Yılmaz, "Hava şartları normalleştiğinde balık fiyatları da haliyle düşecektir." diye konuştu.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 3 gündür etkili olan şiddetli fırtına ve yağış bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahlarını vurdu. Fırtına ve yağış nedeniyle balıkçılar açık denizlere çıkmakta zorlandı.

Avlanmasının az olması dolayısıyla balık fiyatları da yükselişe geçti.

8543566.jpg

HAMSİ YÜZDE 50 ZAMLANDI

Geçen hafta kilosu 100 TL'den satılan hamsi bugün 150 TL'den satılıyor.

Balık tezgahlarında çeşidin olduğu görülse de bolluk olmadığı göze çarptı. Mezgitin kilosu 250 TL'den, çinakop 400-500 TL'den, çipura tane 150 TL'den, Karadeniz levrek tanesi 120 TL'den, tekir 400-500 TL'den, istavrit 80 TL'den palamut 150 TL'den ve sardalye 70 liradan satılıyor.

8543568.jpg

'HAVA ŞARTLARI NORMALLEŞTİĞİNDE FİYATLAR DÜŞECEKTİR'

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki balıkçı Barış Yılmaz, balık fiyatlarını değerlendirdi.

Yılmaz, "Havalar esiyor ve fiyatlar da haliyle yüksek. Tezgahtan hamsinin kilosu 150 liradan satılıyor. Vatandaşlarımız ucuz balıktan yana istavrit ve sardalyeyi tercih ediyor. Hamsi az gelmesinden dolayı da fiyatları etkileniyor. Fırtına estiği sürece tekneler açılamıyor ve bu durum da tezgahlara yansıyor. Marmara’da hamsinin kilo fiyatı 150 liraya kadar yükseldi. Orta boy istavritin kilosu 80 lira, iri istavritin kilosu ise 100 liraya kadar yükseldi. Hava şartları normalleştiğinde balık fiyatları da haliyle düşecektir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN