Mart ayı ücretsiz izin ne zaman yatacak?

Mart ayı ücretsiz izin ne zaman yatacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Mart ayı ücretsiz izin ödeneği olarak bilinen nakdi ücret desteği ödemelerinin 9 Nisan'da yapılacağını açıkladı.

Bu makalemizde binlerce kamu işçisi tarafından cevabı merakla beklenen 'Mart ayı ücretsiz izin ne zaman yatacak?' sorusuna cevap vereceğiz. Bakan Selçuk, yazılı bir açıklama yaparak, Mart ayı nakdi ücret desteği ödemelerinin 9 Nisan'da gerçekleştirileceğini belirtti. Ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını hatırlatan Selçuk, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Nakdi ücret desteği, her hak sahibi için günlük 39,24 Türk Lirası üzerinden hesaplanan ve damga vergisi düşüldükten sonra elde edilen tutarla ödemeye hak kazanılan gün sayısının çarpımıyla belirlenir.

2021 yılında günlük nakdi ücret desteği miktarı, 13 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile asgari ücret artış oranında (%21,56) artırılarak günlük 47,70 TL'ye yükseltilmiştir.

ÜCRETSİZ İZİN PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Nakdi Ücret Desteği, bir ay içinde en fazla 30 gün süreyle işçilere ödenir. Ödemeler, işverenler tarafından bildirilen IBAN/PTT şube gibi ödeme kanalları aracılığıyla İŞKUR tarafından gerçekleştirilir. Ücretsiz iznin verildiği ayı takip eden ayın 8'inden itibaren ödemelere başlanır.

Nakdi ücret desteği alanların, bu süre zarfında genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN