Mart ayının en çok tercih edilen arabası açıklandı! En çok satılan elektrikli otomobil TOGG oldu: En yakın rakibini 3'e katladı

Mart ayının en çok tercih edilen arabası açıklandı! En çok satılan elektrikli otomobil TOGG oldu: En yakın rakibini 3'e katladı

Türkiye’de Mart ayında elektrikli otomobil pazarında büyük bir rekabet yaşandı. TOGG, 3.180 adetle Tesla Model Y'yi 3 kat farkla geride bırakırken, Türkiye otomobil satışları da yüzde 6,4 oranında arttı.

ODMD’nin yayımladığı verilere göre, Türkiye’de Mart 2025'te toplam 116.900 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Bu satışların önemli bir kısmını elektrikli araçlar oluşturdu. TOGG T10X, Türkiye’de 3.180 adet satılırken, Tesla Model Y ise 100 adet satılabildi. TOGG, 2025’in ilk çeyreğinde 6.788 adet satış yaparak, elektrikli araç pazarında liderliğini sürdürdü. Tesla Model Y ise aynı dönemde 3.410 adet satış gerçekleştirdi.

2025 MART AYI SATIŞ VERİLERİ: ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE SUV’LER ÖNE ÇIKTI

2025 Mart ayı itibarıyla, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,4 oranında artarak 116.900 adet satışa ulaştı. SUV modelleri, 133.512 adet ile en çok tercih edilen araç tipi olurken, toplam pazardan %59,7’lik bir pay aldı. Elektrikli araçlar arasındaki rekabet ise dikkat çekici bir şekilde arttı.

HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARINDA ARTIŞ: YÜZDE 10,2’LİK YÜKSELİŞ

2025 Mart ayında hafif ticari araç pazarı da yükselişe geçti. Yüzde 10,2’lik bir artışla 25.072 adet satış gerçekleşti. Bu da pazarın güçlü bir şekilde büyüdüğünü ve otomotiv sektöründeki çeşitliliği ortaya koydu.

mart

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN