Mayısta da satış rekoru: Yatırım yapmak isteyen otomobil aldı

Mayısta da satış rekoru: Yatırım yapmak isteyen otomobil aldı

Vatandaşlar birikimini korumak için otomobil alımına yöneliyor. Yapılan araştırmalara göre mayıs ayında otomobil satışları, bir önceki aylara göre rekor tazeledi. Hafif ticari araç ve otomobile yönelik satışların beş ay içerisinde 445 bini aştığı belirtildi.

Mayısta otomobil ve hafif ticari araç pazarı 111 bin 356’lık rekor satışla bir önceki yıla göre yüzde 70,9 büyüdü. Nisanda da rekor satış kaydedilmişti.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, mayısta otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,5 artarak 87 bin 218 adet olurken, hafif ticari araç pazarında satışlar yüzde 79,9 artarak 24 bin 138 adet oldu.

BEŞ AYDA 445 BİNİ AŞTI

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 10 yıllık mayıs ortalama satışlarına göre yüzde 69,1 arttı. Beş ayda satışlar 445 bini aştı

Ocak-mayıs döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 60,5 oranında büyüdü. Bu dönemde 445 bin 6 adet araç satıldı.

Otomobil satışları, ocak-mayıs döneminde geçen yıla göre yüzde 58,8 oranında artarak 340 bin 37 adet, hafif ticari araç pazarı yüzde 66,3 artarak 104 bin 969 adet oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN