Memur, asgari ücretli, emeklilere müjde gibi haber! AK Parti'den ilk açıklama: En düşük maaş o miktarda olacak

Memur, asgari ücretli, emeklilere müjde gibi haber! AK Parti'den ilk açıklama: En düşük maaş o miktarda olacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce vatandaşa verilen vaatler, seçim sonrası gerçek olmaya başlıyor. İşte haberin detayları…

Seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zamanı gündeme aldığı birçok konu TBMM’nin gündeminde gelmeye başladı. Detaylar haberimizde…

banka

SON DAKİKA: MEMUR ZAMMI, ASGARİ ÜCRET, EMEKLİYE ZAM! AK PARTİ’NİN YENİ MECLİS GRUP BAŞKANI İLK KEZ AÇIKLADI: EN NET TARİHİ DUYURDU

AK Parti’nin Meclis Grubu Başkanlığı’na atadığı eski memur ve asgari ücretli Abdullah Gullah, Memuru, emeklisi, asgari ücretlisi Temmuz zammı için kabinenin kurulmasını beklerken son dakika duyurusu yaptı. Güler, göreve geldikten sonra seçimlerden önce AK Parti’nin vatandaşa verdiği vaatlerin içinde olan asgari ücret zammı ve en düşük emekli maaşı üzerindeki aylıklarda refah payı düzenlemesinin hayata geçirileceğini söyledi. Güler, 15 Temmuz tarihini işaret ederek, “En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28. dönemi dün resmen başladı. Abdullah Güler, AK Parti'nin genel başkanlığına atandı. İsmet Yılmaz'ın yerine gelen Güler, asgari ücret, memur ve emekliler konusunda önemli açıklamalarda bulunarak milyonlarca insanın en çok önem verdiği konularda çok net bir mesaj verdi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam yeni kabineyi açıklamasıyla birlikte hükümetin ilk adımları ekonomik cephede olacak. Kongre'nin çalışma takvimi de bu konuda oldukça yoğun olacak. Güler, NTV'de canlı yayında, “Temmuz ortasına kadar ekonomik olarak vaatlerimizi içerecek, gerek emeklilere, gerek asgari ücret ile çalışanlar, gerek memur maaşlarının 22 bin liraya yükseltilmesi vaatlerimiz konusunda çalışmalarımızı arkadaşlarımız devam ettiriyor” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarıldıktan asgari emekli maaşından daha yüksek emekli maaşı alanlar içinde önemli düzenlemeler yapılacağını duyurmuştu. “En düşük maaşın üzerinde aylık alanların kriter ve özlük hakları en düşük maaş alanlarla eşitlendi” diyen Güler, 15 Temmuz'un hem memurlar hem de emekli memurlar için önemli bir gün olacağını sözlerine ekledi. O zamana kadar en azından bu vaatleri içeren bir yasa tasarısını görüşüyor olacağız” dedi.

KİRA ARTIŞ ORANI İÇİN YENİ DÜZENLEME

Güler, Temmuz ayında sona eren yüzde 25'lik kira oranına ilişkin şunları söyledi:

"Ben adalet Komisyonu Başkanıydım geçen dönem bunu torba yasaya eklemiştik. Sadece konut kiraları ile ilgili bir düzenlemeydi bu. Tabi bölgesel anlamda şu anda etki analizleri yani bu kanunun ö dönemle bu döneme etkisi, durumu, bölgesel anlamdaki artışlar nelerden kaynaklanıyor şu anda arkadaşlarımız bu konuda da çalışma yürütüyorlar. Bunun süresi Temmuz itibari ile tamamlanıyor. Süreli bir geçiş dönemiydi bu madde şimdi bunun etki analizlerini yapmak suretiyle ne gibi sonuçlarla karşılaştık ve bundan sonraki durum neye ihtiyaç duyuyor. O raporlar gelirse yakın zamanda arkadaşlarımızın çalıştığı hem de Adalet Bakanlığı bürokrasinin de bu konudaki yargılamayı etkileyen hususlar da ortaya çıktığında tahmin ediyorum sadece konut kirası değil temel gıdalardan tutun ve diğer tüketicinin ihtiyaç duyduğu her alanda fahiş fiyat artışları ile ilgili sayın cumhurbaşkanımızın da tutumları belli.

"MECLİS TATİLE GİRMEDEN ÖNCE DÜZENLEMEYİ YAPARIZ"

Son yasama döneminde konuyla ilgili yasal düzenlemeler de yapılmış, eylemleriyle fiyatları etkileyenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis cezaları getirilmiştir. Son yasama döneminde stoklar için de karşılık ayırdık. Yine onların etki analizleriyle çalışıyoruz. Net bir şey çıkarsa, Kongre tatile girmeden önce bir anlaşmaya varılacak.

Sadece kira için değil, doğrudan temas ile diğer tüketiciler için yapılacak her türlü fiyat artışları için de mutlaka düzenlemeler gündeme gelecektir. Gelir kalemlerinde artış öngörmesine rağmen, mutlaka hayat pahalılığı ve fiyat artışlarının artması noktasında da bir kararlılığı vardı bunu da bir bütünleştirici parça olarak görmemiz lazım."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN