Memur, emekli, asgari ücret… Hepsinde hesaplar sil baştan değişiyor: Şenol Babuşcu yeni düzenleme için tarih verdi

Memur, emekli, asgari ücret… Hepsinde hesaplar sil baştan değişiyor: Şenol Babuşcu yeni düzenleme için tarih verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz dönemde memur ile emekli maaşı ve asgari ücret zamlarının gerçekleşen değil hedef enflasyon oranında belirleneceğini duyurmuştu. 2024 Ocak’ta bu uygulama dikkate alınmasa da Temmuz zammına dikkat çeken iddia Ekonomist Şenol Babuşçu’dan geldi. Hepsinde hesapların sil baştan değişeceğini işaret eden Şenol Babuşçu yeni düzenleme için tarih verdi…

Ocak 2024 için asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı zamları belli olmuştu. %49 oranındaki artış bütün kesimlere yansıtıldı ve maaşlı zamlar hesaplara yatırıldı. Fakat yeterli bulunmayan maaş artışları sonrasında gözler Temmuz zammına çevrildi.

Memur, Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Temmuz’da belli olacak Haziran enflasyonundan sonra yılın 2’inci yarısındaki zamlı maaşlarını öğrenecekler. Asgari ücrete bu yıl ara zam yapılmayacağı resmi ağızlardan açıklansa da beklentiler en düşük işçi maaşlarına da bir ara zam yapılması yönünde.

senol-babuscu-1.jpg

İLK SİNYAL MEHMET ŞİMŞEK’TEN GELMİŞTİ

Maaş hesaplamalarıyla ilgili Mehmet Şimşek’in söyledi sözler bugün yeniden gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ücret artışlarının hedef enflasyona göre yapılacağını açıklayarak, Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek. Dar gelirli kesimlerin alım gücünün kalıcı bir şekilde artırılmasının bir tek yolu var. O da enflasyonu düşük tek hanelere indirmekle olur" demişti.

senol-babuscu-2.jpg

MAAŞ ZAMLARINDA HESAPLAMALAR DEĞİŞECEK

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ekonomist Şenol Babuşçu da yeni düzenlemeye dair tarih vererek bir paylaşımda bulundu. Babuşçu “Seçimden sonra yapılacak yasal düzenlemelerle memur, emekli, işçi maaş artışları ve asgari ücret gelecek dönemin hedef enflasyonuna göre belirlenecek” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN