'Merkez Bankası'nın yeni başkanı belli oldu' iddiası

'Merkez Bankası'nın yeni başkanı belli oldu' iddiası

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasından sonra Merkez Bankası'nda Şahap Kavcıoğlu döneminin sona erdiği belirtiliyordu. Merkez Bankası Başkanlığı için geçen Hafize Gaye Erkan'ın kararnamesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından bugün öğle saatlerinde imzalandığı öne sürüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda (TCMB) Şahap Kavcıoğlu döneminin sona erdiği öne sürüldü. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından ismi Merkez Bankası Başkanlığı için geçen Hafize Gaye Erkan'ın kararnamesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığı öne sürüldü. Patronlar Dünyası'ndaki habere göre, Erdoğan kararnameyi bugün öğle saatlerine doğru imzaladı.

Hafize Gaye Erkan'ın ABD'deki First Republic Bank’ın batış sürecinde yer aldığı öne sürülüyordu. Bu eleştirilere karşılık ise Erkan'ın gidişatı çok önceden görerek uyarılarda bulunduğu ve bazı öneriler sunduğu ifade ediliyor. Erkan'ın, yönetimi ikna edemeyince de bir yıl önce tam karar almasına izin verilmeyen Co-CEO'luk görevinden istifa ettiği belirtiliyor. Aktifleri ve pasif-leri dengeleyemeyen banka, geçen ay iflas etmişti.

HAFTA BAŞINDA AİLESİYLE ANKARA'YA GELMİŞTİ

1982 doğumlu Hafize Gaye Erkan, bankacılık, yatırımlar, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında uzmanlığa sahip, bir finansal hizmetler uzmanı. Halen Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Erkan hafta başında ailesiyle Ankara'ya gelerek Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN