Milyonlarca çalışan bekliyor! Asgari ücret zammı takvimi açıklandı: Yeni asgari ücret en az bu miktarda olacak

Milyonlarca çalışan bekliyor! Asgari ücret zammı takvimi açıklandı: Yeni asgari ücret en az bu miktarda olacak

Asgari ücret zammı takvimi belirlendi. Komisyon tekrardan bir araya gelecek. Asgari tutar ne kada olacak? Merak edilen detaylar haberimizde.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için bir araya gelecek. Asgari tutarın ne kadar olacağı merak konusudur. Komisyon ne zaman bir araya gelecek? İşte tüm detaylar haberimizde.

ASGARİ ÜCRET ZAM TAKVİMİ BELİRLENDİ!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için Haziran ayı içerisinde bir araya gelmek için hazırlanmaktadırlar. Kabine'nin kurulacağı tarih hala beklenmektedir. Asgari ücretin belirlenmesinde alt sınır için dikkat edilecek iki kriter belirlendi.Maaş

2023 Ocak ayında asgari tutara zam yapılacağı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Temmuz ayında asgari ücrette ara zam yapılacağını açıkladı.

Yeni kabinenin toplanması beklenmektedir. YSK konu ile ilgili açıklamada bulundu. Milletvekili seçimlerinin net sonuçlarının Resmi Gazete'ye gönderildiği belirtildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacaktır. Komisyon işçi, işveren ve hükümet dahilinde 15 kişi olacaktır.

Temmuz ayı zammının yanında alım gücü artırılması, gelir artırıcı uygulamaların gerçekleştirileceği belirtildi. İşçi tarafından TÜRK-İŞ, işveren tarafından TİSK dahil olacaktır. Düzenleme ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

6 aylık enflasyon rakamlarının %20-23 arasında olacağı beklenmektedir. 5 Haziran tarihinde enflasyon rakamları açıklanacaktır. 500 dolarlık bir alım gücü kritik alt sınır olarak belirlenmektedir. Yeni asgari tutarın bir refah payı ile %30-35 arasında artması kesin olarak görülmektedir. %30 zam gerçekleşmesi halinde net ücretin 11.058 TL, brüt ücretin ise 13.010 TL olacaktır.


Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN