Milyonlarca çalışan temmuz ayını bekliyor! Asgari ücrete zam var mı? Son tahminler ortaya çıktı

Milyonlarca çalışan temmuz ayını bekliyor! Asgari ücrete zam var mı? Son tahminler ortaya çıktı

Milyonlarca çalışan temmuz ayını iple çekiyor. Memur ve emekli maaşına yapılacak temmuz zamlarının asgari ücretliyi de etkileyip etkilemeyeceği konusu tartışılmaya devam ediyor. Peki, asgari ücrete zam var mı? İşte konu hakkındaki son tahminler…

Her yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücret zamları sıkı bir şekilde Takip ediliyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren konu hakkındaki tartışmalar devam ederken 2024 yılı Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusu tartışılıyor. Peki, asgari ücrete zam var mı? İşte konu hakkındaki son tahminler…

17 BİN 2 TL'YE YÜKSELDİ

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş Ocak ayı itibarıyla %49 zamlı maaşlarını almaya başladı. Ocak ayından itibaren asgari ücret net 17 bin 2 TL oldu. Memur ve emekli maaşlarını ise enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı bekleniyor. Bu doğrultuda temmuz ayı içerisinde emekli ve memurlar yılın 2 zammı da maaşlarında görecek.

paralar-1.jpg

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ZAM VAR MI?

Geçtiğimiz gün artan enflasyon vatandaşın belini bükerken asgari ücretle temmuz ayına kadar buhar oldu. Bu nedenle memur ve emekli maaşlarına yapılan ara zam geçtiğimiz yıl asgari ücrete de yapıldı. Son günlerin en tartışmalı konuları 2024 yılında da asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı oluyor. Merkez Bankası'nın 2023 yılı enflasyon hedefi tutmadığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bildirmesi ve metinde tek zam vurgusunun yer alması, ara zam olasılığını gündeme getirdi.

para.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM TAHMİNİM

Sabah yazarı Dilek Güngör, "Asgari Ücret Temmuzda Artar Mı?" başlıklı yazısında asgari ücret hakkında önemini açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında ara zam olma ihtimalini işaret eden Güngör, bu durumun nedenlerini de sıraladı.

İyi senaryoya göre yıllık enflasyonun mayıs ayında %69'la zirve yapacağını dile getiren Güngör, “Sene sonunda TCMB'nin öngördüğü seviyelere yakınsayacak. Kötü senaryoda ise mayısta yüzde 75'leri görebilir.” dedi.

para-odeme.jpg

Memur ve memur emeklileri enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammını maaşlarında görürken asgari ücretlilere yıl sonu mu işaret edilecek? sorusunu dile getiren Güngör, iş dünyasının son açıklanan enflasyon verileri ve beklenen öngörülerin dikkate alınarak bilançolarına bir ara zam bütçesi eklemeye başladığını ifade etti.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ ÖNEMSENİYOR

Sanayi toplumu bir ülkede yaşadığımız göz önüne alındığında ara eleman sıkıntısı yaşanmaması amacıyla nitelikli iş gücünü işaret eden Güngör, işgücü kaybı olmaması nedeniyle ara zam formülüne kapıların açık bırakıldığını söyledi.

para-paraa.jpg

Patronların da asgari ücrete ara zaman formülünü gündeme aldığını işaret eden Güngör, “TCMB'nin belli iktisat çevrelerinin 'Asgari ücret işsizlik yaratır, enflasyona sebep olur' ezberinin peşine takılması ilginç… Açlık sınırındaki bir asgari ücretlinin enflasyon yaratma ihtimalini nedense kafam almıyor." açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN