Milyonlarca emekli bu haberle bayram edecek! SGK uzmanı açıkladı, emekli maaşlarına okkalı zam geliyor. Hayırlı uğurlu olsun

Milyonlarca emekli bu haberle bayram edecek! SGK uzmanı açıkladı, emekli maaşlarına okkalı zam geliyor. Hayırlı uğurlu olsun

Milyonlarca emekli maaşlarına gelecek olan zammı dört gözle beklemekte. Yıl başında yapılan yüzde 49.25 oranındaki artış ile en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Ancak bu rakam enflasyon karşısında hızla erirken emekliler maaşlarına ek zammı beklemeye başladı. Beklenen haber ise sonunda geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun güzel haberi verdi. Emekli maaşlarına okkalı zam geliyor! Hayırlı uğurlu olsun şimdiden. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yerel seçimlerin ardından gözler en düşük emekli maaşlarına gelecek olan zamma çevrildi. 10 bin TL'nin enflasyon karşısında hızla erimesiyle milyonlarca emekli maaşlarına ek zam beklemeye başladı. Peki en düşük emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? SGK Uzmanı Özgür Erdursun güzel haberi duyurdu. Emekli maaşlarına okkalı zam geliyor. Uzman isim ilk kez net rakam verdi.

EMEKLİLER BU HABERLE BAYRAM EDECEK

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, daha önce yapmış olduğu açıklamalarda İntibak Yasası’nın tamamlanmasıyla beraber emekli maaşlarında yapılacak zam dışında bir güncelleme olacağını dile getirmişti. Yeni bir açıklamada bulunan Özgür Erdursun en düşük emekli maaşına gelecek olan zam için net rakam verdi.

Temmuz ayında aylıklarına yapılacak zammı bekleyen emeklilere en net rakamı SGK uzmanı Özgür Erdursun verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son seyyanen zam, kök maaş ve intibak yasası talebi olan emeklilere enflasyon oranı göz önüne alınarak Temmuz'da bir zam verileceğini söylemişti.

yeni-proje-2024-04-21t093204-626.jpg

SGK UZMANI NET RAKAM VERDİ! HAYIRLI UĞURLU OLSUN

SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise ilk altı aylık enflasyonu yüzde 25 civarında hesaplayarak SSK ve Bağ Kur emeklisine yüzde 25 zam yapılacağını ve memur ve memur emeklisinin ise yüzde 20'lik bir toplu sözleşme zammı alacağını söyledi. Kıdem tazminatı tabanında da yüzde 20'lik bir artış olacağını belirten Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının ise enflasyon artışı ile birlikte 15 bin liraya çıkabileceğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİYE ARA ZAM OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, sorulan bir soru üzerine, "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-04-21t093227-315.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 olmuştu.

Böylelikle en düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN