Morgan Stanley seçim sonucunu değerlendirdi: Kur yıl sonu 28 seviyesini görebilir

Morgan Stanley seçim sonucunu değerlendirdi: Kur yıl sonu 28 seviyesini görebilir

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan için 'devam' dedi. Sandık sonuçlarını değerlendiren Morgan Stanley, iktidarın faiz politikasına bağlı kalması halinde liranın dolar karşısında yıl sonuna kadar 28 seviyesini görebileceğini bildirdi.

Dün ikinci turda sandık başına geçen seçmenler Recep Tayyip Erdoğan'ı üçüncü kez cumhurbaşkanı seçti. Seçim sürecinin ardından 'ekonomi' gündemi de yeniden baş gösterdi.

Ekonomistlerin de ilgiyle takip ettiği seçim sonuçları ile ilgiliyse kara tablo çiziliyor. Morgan Stanley de seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cari düşük faiz politikasına bağlı kalmaya devam etmesi halinde, Türk lirasının dolar karşısında yüzde 29 değer kaybetmesi riski olduğunu bildirdi.

'ÇOK KISA SÜREDE DEĞER KAYBEDEBİLİR'

Ekonomim.com'da yer alan habere göre, analistler Hande Küçük ve Aline Slyusarchuk tarafından dün yayınlanan yatırımcı notuna göre, politikanın yönü değişmez ise, Türk lirası dolar karşısında 26 seviyesine beklenenden çok daha kısa sürede gerileyebilir ve yıl sonuna kadar 28 seviyesi görülebilir.

'POLİTİKA DEĞİŞMEZSE KÜRESEL ŞOKLARLA KARŞILAŞILACAK'

Morgan Stanley'in yatırımcı notunda, "Türkiye'nin yüksek dış finansman ihtiyaçları, makro risklerin devam etmesine neden olacak ve mevcut makro politika çerçevesi değişmedikçe, küresel şoklara (emtia fiyatları, Fed) ve bölgesel ortaklardan gelen döviz girişlerinin kullanılabilirliğine karşı artan bir hassasiyetle karşı karşıya kalınacak" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN