Motorine yeni zam yolda

Motorine yeni zam yolda

Yurt dışı ürün fiyatlarındaki artış, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına yeni zamları getiriyor. Motorine litresine salı günü 1.38 liralık ikinci zam geliyor.

Akaryakıtta zamlar artık haftalık hale geldi. Son zam haberi ise motorin için geldi. Salı günü itibarıyla motorin ürününe yapılacak olan 1.38 liralık ikinci zamla birlikte, motorin fiyatları Ankara'da 42.40 lira, İstanbul'da 41.66 lira ve İzmir'de 42.60 lira olacak. Bu zam, vatandaşların ve taşımacılık sektörünün bütçesine önemli bir yük getiriyor.

Kızıldeniz bölgesinde yaşanan gelişmeler ve Yemen'in uluslararası gemilere yönelik saldırıları, dünya ham petrol fiyatlarını yükseltti. Bu durum, Türkiye'de benzin, motorin ve LPG fiyatlarına art arda zamların gelmesine neden oldu. Akaryakıt fiyatlarındaki bu artış, hem bireysel tüketiciler hem de işletmeler için ekonomik bir baskı unsuru oluşturuyor.

Özellikle taşımacılık sektörü, artan maliyetlerin etkisiyle zorlu bir döneme girerken, bu zamların tüketici fiyatlarına yansıması da kaçınılmaz görünüyor. Motorin fiyatlarındaki bu önemli artış, Türkiye ekonomisindeki enflasyonist baskıları daha da artırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN