Motosiklet satanlara kötü haber! O kurala iki teker de dahil edildi: Artık bunu yapmadan kimse satamayacak

Motosiklet satanlara kötü haber! O kurala iki teker de dahil edildi: Artık bunu yapmadan kimse satamayacak

Motosiklet satışı yapan vatandaşlara kötü haber geldi. Otomobiller için alınan kararlara iki tekerlilerde eklendi. Bu kurala uymayan kimse motosiklet satışı yapamayacak. Peki, motosiklet satışında hangi kurallara uyulacak? Motosiklet satışı nasıl yapılacak? İşte motosiklet satışı ile ilgili alınan yeni kararlar…

Ticaret Bakanlığı ikinci el motorlu taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte değişikliğe gitti. İkinci el taşıt satışlarında geçerli olan 6 ay ve 6.000 kilometre sınırı artık motosiklet satışlarında da geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda motosiklet satışlarında geçerli olacak yeni kuralın 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olduğu bildirildi. Peki, motosiklet satışında hangi kurallara uyulacak? Motosiklet satışı nasıl yapılacak? İşte motosiklet satışı ile ilgili alınan yeni kararlar…

MOTOSİKLET SATIŞLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Ticaret Bakanlığı ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yaptı. 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak kararın detayları da belli oldu. Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte ikinci el taşıt satışlarında geçerli olan 6 ay 6.000 kilometre sınırlaması motosiklet satışlarını da kapsıyor.

motosiklet.jpg

Yeni düzenleme ile birlikte sıfır satın alınan motosikletlerin 6 ay ve 6000 kilometre kullanılmadan satışının yapılamayacağı belirtildi. Bu kararın 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olduğu belirtilirken Ticaret Bakanlığı tarafından tarihin uzatılabileceği de ifade edildi. Ticari yönetmelikte yapılan değişiklik ile birlikte alınan kararlarda şu şekildedir:

motosiklet-satislarinda-yeni-kural.jpg

MADDE 1- 13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “iştigal edenler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “motosiklet,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN