Müstakil ev hayaliniz varsa ertelemeyin! Devlet o kişilere 300.000 TL veriyor: Sıfır daire anahtar teslimatı garanti

Müstakil ev hayaliniz varsa ertelemeyin! Devlet o kişilere 300.000 TL veriyor: Sıfır daire anahtar teslimatı garanti

Konut fiyatları her geçen gün artarken, birçok kişi artık müstakil evlere yönelmeye başladı. Bu kapsamda harekete geçen devlet o kişilere 300.000 TL veriyor. Ancak, 300.000 TL’lik destekten faydalanmak için bazı şartları taşımak gerekiyor. İşte, 300.000 TL’lik desteğin şartları ve detayları…

Günümüzde ev sahibi olmayı bırakın güzel bir kiralık dairede oturmak bile hayal olmuşken, birçok kişi prefabrik ev satın almaya yöneldi. Hem daha uygun fiyatlı olan hem de inşası kolay olan prefabrik evler son zamanlarda resmen trend haline geldi.

Prefabrik evler bütçeye göre uygun bir konut seçeneği olsa da tercih yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. İlk olarak, evinizi yerleştireceğiniz arsanın sizin üzerinize olması, prefabrik evin maliyetini oldukça düşürüyor. Bu kapsamda son zamanlarda Milli Emlak’ın satışa sunduğu ve uygun fiyatıyla dikkat çeken arsalar, prefabrik ev inşa etmek isteyenler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

mustakil-ev-1.jpg

DEVLET O KİŞİLERE DESTEK VERİYOR

Prefabrik ev inşa etmek isteyen ve belirli şartları taşıyanlara ise devletten destek sağlanıyor. Ancak söz konusu destek için aranan şartlar oldukça kapsamlı. Halk TV’de yer alan habere göre; başvuru yapacak kişilerin öncelikle ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Bunun dışında aranan şartlar şöyle:

  • Kendinize ait arsa sahibi olmak
  • Hane içindeki bireylerin kişi başı gelirinin asgari ücretin 1/3’ünden az olması
  • Engellilik, yaşlılık, boşanma ve dul kalma gibi durumlardan en az birine sahip olmak

Şartları taşıyanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca verilen 300.000 TL’lik prefabrik ev yardımını alabiliyor.

mustakil-ev-2.jpg

Devlet tarafından verilen bu yardım dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ev hayallerini gerçekleştirmek için büyük fayda sağlıyor. Öyle ki 70 metrekarelik tek katlı, 2+1 evin fiyatı 389.900 TL olarak belirlenmiş. Devletten 300.000 TL destek alan bir kişi bu evin maliyetini yalnızca 129.000 TL’ye kapatabilir. Yani, söz konusu destekten yararlananlar bu zamanda sadece 129.000 TL’ye müstakil ev sahibi olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN