Nakdi ücret desteği ne zaman hesaplara yatacak? Bakan Bilgin tarih verdi!

Nakdi ücret desteği ne zaman hesaplara yatacak? Bakan Bilgin tarih verdi!

Nakdi ücret desteği yattı mı? Koronavirüs salgını nedeniyle devlet tarafından işverenlere destek olmak amacıyla ödenen ücretsiz izin parası olarak da bilinen nakdi ücret desteği, 9 Temmuz 2021 Cuma günü hak sahiplerinin hesaplarına yatacak. Kovid-19 vakalarının düşmesi ve aşılamanın hızlanmasıyla beraber başlayan normalleşme dolayısıyla nakdi ücret desteği temmuz ayında son kez ödenecek. İşte, ücretsiz izin parası e-Devlet sorgulama sayfası...

Pandemi nedeniyle ücretsiz izne gönderilen vatandaşlara Nisan 2020'den beri ödenen nakdi ücret desteği, haziran ayı itibarıyla sona eriyor. Temmuz ayında hesaplara yatacak ücretsiz izin parası için hak sahipleri hesaplarını kontrol etmeye başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, nakdi ücret desteğinin hesaplara yatacağı tarihi açıkladı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATIYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerinin 9 Temmuz 2021 Cuma günü yapılacağını açıkladı.

Bakan Bilgin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 9 Temmuz'da yapacağız. Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödemelerini PTT üzerinden alabilirler" dedi.

ÜCRETSİZ İZİN PARASI (NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ) E-DEVLET SORGULAMA EKRANI

2021-07-08-171114.jpg

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Asgari ücret zammıyla beraber yüzde 21.56 oranında artış gösteren bu ödenek günlük 39 TL'den 47 TL'ye yükseldi. Toplam 2.3 milyon vatandaşın yararlandığı, ücretsiz izne çıkarılanlara ödenen nakdi ücret desteği yüzde 21.56 artarak 1422 TL'ye çıktı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI, NE ZAMAN SONA ERECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada, nakdi ücret desteğinin Haziran 2021'de son kez ödeneceği belirtildi. Keza kısa çalışma ödeneğinin süresi de haziran ayında sona erdi. Haziran maaşları temmuz ayında alındığı için, nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği bu hafta içerisinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması amacıyla, 4447 sayılı kanunun geçici 24. maddesi kapsamındaki kişilere ücretsiz izne çıkarıldıkları veya işsiz kaldıkları dönem için İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ve İŞKUR tarafından yapılan ödemeye, 'nakdi ücret desteği' deniyor.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

17 Nisan 2020 tarihi itibarıyla, iş sözleşmesinin bulunduğu işveren tarafından 22 Mayıs 2003 tarihli ve 4857 Sayılı İş Kanunu'nun geçici 10. maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler ile 15 Mart 2020 tarihinden sonra 4447 Sayılı Kanunun 51. maddesi kapsamında iş sözleşmesi feshedilen ve aynı kanunun diğer hükümlerine göre işsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçiler herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak kaydıyla ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre kadar kapsam dahilinde.

Ayrıca; 1 Ocak 2019 - 17 Nisan 2020 aralığında 4857 Sayılı Kanunun 25/(II) numaralı bendinde belirtilen nedenler dışında hizmet akdi sona erenler ile özel sektör işyerlerinde Ocak 2019 ile Nisan 2020 arasında en az çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilenlerden 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren işe başlatılıp ücretsiz izne ayrılanlara Nisan 2020'de uygulamaya başlanılan nakdi ücret desteği uygulaması ile benzer esaslar çerçevesinde nakdi ücret desteği ödeniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN