Nebati 'Ucuz ama tercih edilmiyor' demişti: Nisan ayının zam şampiyonu 'kuzu eti'

Nebati 'Ucuz ama tercih edilmiyor' demişti: Nisan ayının zam şampiyonu 'kuzu eti'

Nisan ayı verilerini açıklayan TÜİK aylık bazda fiyatı en çok artan ürünün 'kuzu' eti olduğunu kaydetti. Kuzu eti fiyatları nisanda yüzde 21,47 artarken söz konusu artış Bakan Nebati'nin geçtiğimiz ay koyun etine ilişkin "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" ifadelerini akıllara getirdi.

Son iki ayda yüzde 50 artan et fiyatları vatandaşın sofrasından TÜİK verilerine göre de uzaklaşmaya devam ediyor. TÜİK'in açıkladığı verilere göre; nisan ayında enflasyon yüzde 2,39 artarken, yıllık artış yüzde 43,68 oldu. Aylık bazda fiyatların en çok arttığı ürün ise kuzu eti oldu. Kuzu eti fiyatları nisanda yüzde 21,47 arttı.

Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) sektörün artık büyük bir çıkmaza girdiğini kaydederek haziran ya da temmuz aylarında kıymanın kilosunun en az 480 lirayı göreceğini söylemişti.

ARTIŞ NEBATİ'NİN 'ÖNERİSİNİ' AKILLARA GETİRDİ

Durdurulamayan artış ile ilgili geçtiğimiz ay açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Nureddin Nebati de katıldığı bir toplantıda bulunduğu 'öneri' ile gündem olmuştu.

Nebati, "Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamasının gündem olmasından sonra bir demeç daha veren Bakan, "Geçen televizyonda dedim ki, koyun etini yiyelim, birileri koyun etinin kokusundan dolayı yenmeyeceğini söylüyor. Koyun eti yağlı, koyun eti güzeldir. Koyun eti bu ülkeye de en güzel tadı verir. Dolayısıyla koyun ve keçilerimizle hayvancılığımızla Mersin’de en iyi yerlere gidiyoruz. Daha da iyi olacağız, büyüteceğiz" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN