O hisselere yatırım yapanlar dikkat! Fatih Altay'lı planlı düşüş diyerek ifşa etti: "O hisseler üzerinden aşağı çekeceklekler"

O hisselere yatırım yapanlar dikkat! Fatih Altay'lı planlı düşüş diyerek ifşa etti: "O hisseler üzerinden aşağı çekeceklekler"

Borsada hisse sahibi olan küçük yatırımcılar büyük sarsılacak. Borsada hissesi bulunan yatırımcılara açıklama Gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi. Düşüş için geri sayım başladı. Tamamen planlı…

Gazeteci Fatih Altaylı, Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle küçük yatırımcının etkileneceği düşüşe dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Altaylı, Borsa İstanbul'da dalgalanmaların devam ettiğini söyledi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dünü yüzde 2,83 değer kaybederek 7.529,31 puandan tamamlamış ve BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 219,54 puan azalmıştı. Yaşanan düşüş yatırımcıyı da tedirgin ediyor. YouTube kanalı üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulunan Altaylı bunu söylemek çok tehlikeli diyerek piyasalarda 1,5-2 aydır konuşulan dedikoduyu duyurdu.

PLANLI DÜŞÜŞ YAPILIYOR

Kamusonhaber’de yapılan açıklamalar doğrultusunda Fatih Altaylı'nın borsada yaşanan düşüşün tamamen planlı olduğu belirtildi. Görülen düşüşü hiçbir şeye yormadığını ifade eden Altaylı, “Bu düşüş planlı bir düşüştür. Niye planlı bir düşüştür? Biliyorsun ekonomi yönetimimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde yatırımcılarla, fonlarla toplantı yapıyor ve onları Türkiye'ye davet ediyor. Buralarda yapılan konuşmalar bizim ekonomi bürokrasimimiz tarafından değilse bile, karşı taraftan yani bankacılar veya fon yöneticileri tarafından piyasalarda konuşuluyor. Bizim de o piyasalarda yıllardır tanıdığımız, bildiğimiz yerli ve yabancı dostlarımız var.” sözlerini dile getirdi.

fatih-altayli.jpg

Borsa İstanbul'un gerçek değerinin üzerinde olduğunu belirten yabancıları işaret eden Altaylı, bu durumun paldır küldür söylenebilecek bir şey olmadığını aktardı. Yaşanan durumun 1,5-2 aydır konuşulan bir şey olduğuna değinen 6 aylık, yabancı fonların Türkiye'de özellikle borsa üzerinde hızlı artırım yaparak engel oluşturmaya çalıştığını vurguladı. Bakan veya başkana seslenen Fatih Altaylı, borsanın olması gerekenden daha değerli olduğunu işaret ederek bu nedenle borsaya bizim para sokmayı düşündüğümüzü aktardı.

borsa-istanbul-halka-arz.jpg

O HİSSELER ÜZERİNDEN BORSA AŞAĞI ÇEKİLİYOR

Yabancıların borsa İstanbul'da düşüş yapmasına rağmen hala istenilen seviyenin üzerinde olduğunu vurgulayan Altaylı, yabancılardan gelen bilgilere dayanarak bazı küçük hisselerin Küçük önemsiz şirketlerin hisseleri üzerinden spekülasyonların borsayı olduğundan daha değerli bir hale getirdiğini aktardı.

borsa-istanbul-1.jpg

Bu durumun yükseliş trendine neden olduğunun altını çizen Altaylı, “ Ama bunun ekonomi yönetimi tarafından önüne geçilebileceğinin sinyal veriliyor. Bu süslü cümleden benim anladım şu; 'Arkadaşlar rahat olun. Bu hisseleri biz bir rakım spekülatörlerle yükseltimesine izin verdik. Faizler düşükken buraya bir gidiş olacağını biliyorduk. Şimdi merak etmeyin o hisseler üzerinden bu borsayı aynı şekilde aşağı çekeriz' diye yabancılar tarafından konuşma var. Bunu söylemek çok tehlikeli bir şey. Normal şartlarda söylenecek bir şey değildir. Bu dedikodu bütün piyasada bir süredir biliniyordu.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN