O Meyve Gram Altına Rakip Çıktı! Kilosunu Duyunca Pazardan Çıkıp Döviz Bürosuna Koşacaksınız

O Meyve Gram Altına Rakip Çıktı! Kilosunu Duyunca Pazardan Çıkıp Döviz Bürosuna Koşacaksınız

Hızla yükselen enflasyon oranı tepeden tırnağa tüm sektörleri etkilemeye başladı. Gıda sektörü başta olmak üzere enerji, konut, otomotiv gibi alanlarda fahiş fiyatlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Pazara 100 lira ile çıkan vatandaş eli boş dönüyor. Peki yaz aylarının yaklaşmasıyla meyve sebze reyonlarında yerini alan yazlık ürünlerin fiyatı ne kadar oldu? Şimdi vereceğimiz meyvenin kilosunu duyunca şoke olabilirsiniz.

Zamlardan sonra meyve sebze fiyatları da uç seviyelerde yerini almaya başladı. Öyle ki bazı ürünler gram altınla yarışacak duruma geldi. Pazar alışverişini yapmaya çalışan vatandaş ürün etiketlerini görünce iki kere düşünmeye başladı. Peki yaz meyve sebzelerinde durum ne? işte herkesin merak ettiği o sorunun cevabı. Yazın vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan çocukların da özellikle severek tükettiği o yaz meyvesinin fiyatını görücünce şoke olacaksınız. Kilosu gram altına yaklaşan o meyvenin ilk hasadı el yakacak cinsten.

visne

KİRAZIN KİLOSU GRAM ALTINA YAKLAŞTI

İçerisinde çok sayıda zengin vitaminleri besleyen ve yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında olan kirazın kilosu dudak uçuklatan cinsten. Yavaş yavaş tezgahlarda yerini alan kirazın kilosunu gören şaşkınlığını gizleyemiyor. Artan maliyetlerden dolayı zamlanan fiyatlar vatandaşı zorlamaya devam ederken, kirazın fiyatını gören şaşkınlığını gizleyemiyor. Yılın ilk hasadının gerçekleştiği Mersin'de kiraz fiyatının kilosu 800-1000 TL arasında tezgahlarda yerini almaya başladı.

kirazsap

İLK KİRAZ HASAT EL YAKTI, TANESİ 5 LİRAYA DENK GELİYOR

DHA'nın haberine göre; Ziraat Mühendisleri Kemal Karaoğlu ve Deniz Gürbüz tarafından Mersin'in Ulaş Mahallesi'nde 8 çeşit meyve üzerinden adaptasyon çalışması yapıldı. Arazi dönümü kıstasları ile yapılan adaptasyon çalışmasında göre 30 dönüm alanda yetiştirilen 3 çeşit turfanda kirazın hasadına başlandı. Yaklaşık 700 kilo verim alınan alınan ürünlerin satışına da başlandı. Erkenci ürünler olması nedeniyle 800-1000 TL arası fiyatla satışa sunuldu. Bu satışa göre kirazın tanesi 4 ila 5 TL'ye denk gelmiş oldu.

gram

FİYATLAR SEZONDA DÜŞECEK

İlk hasat olması nedeniyle bu fiyatların yüksek olduğunu ifade eden Ziraat Mühendisi Deniz Gürbüz, sezonda bu fiyatların düşebileceğini söyledi. Karaoğlu ise, sert çekirdekli meyveler üzerinde adaptasyon süreci başlattıklarını ve sert çekirdekli ürünlerin bölgeye adapte olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN