Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

Türkiye'de vatandaşların en büyük sorunlarından biri haline gelen barınma krizi derinleşmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre, kiralık konut ilan m2 fiyatındaki yıllık artış oranı Ocak ayında yüzde 80,5 olurken, cari konut fiyatlarındaki artış oranı ise ülke genelinde 9,4 puan azalarak yüzde 55,7’ye düştü. Yıllık kira artış oranı ise İstanbul’da yüzde 66,2, Ankara’da yüzde 143,9, İzmir’de ise yüzde 101,2 olarak gerçekleşti.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi işbirliğiyle hazırlanan "sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" Ocak ayı raporu yayımlandı.

Rapora göre, Geçtiğimiz ay İstanbul'da beş, İzmir’de ise dört aydan sonra ilk kez yükselen reel kira fiyatları bu ay tekrar düşüşe geçmiştir. Ankara’da düşüş ise altıncı ayında da devam etti.

Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan m2 fiyatındaki yıllık artış oranı ocakta yüzde 80,5 oldu, reel fiyatlarda yıllık artış oranı ise ülke genelinde yüzde 9,5’e, İstanbul’da yüzde 0,8’e, Ankara’da yüzde 47,9’a, İzmir’de ise yüzde 22’ye geriledi.

ANKARA YÜZDE 13,9 ARTIŞLA ZİRVEDE

Rapora göre, yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 66,2, Ankara’da yüzde 143,9, İzmir’de ise yüzde 101,2 olurken, ortalama kiralık konut ilan m2 fiyatları İstanbul’da 179,7 TL, Ankara’da 125 TL, İzmir’de ise 153,9 TL olarak gerçekleşti.

Kiralık konutlara olan talep aralık ayına göre yüzde 13,3, geçen yılın ocak ayına göre ise yüzde 1 artış gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN