Bu sezon palamutun denizlerde fazla olmaması nedeniyle tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanıyor. 1 Eylül 2023'te denize açılan balıkçılar, geçen yıl nadir görülen hamsiyi bu sene bolca avlamaya başladı.
Bu sezon palamutun denizlerde fazla olmaması nedeniyle tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanıyor. 1 Eylül 2023'te denize açılan balıkçılar, geçen yıl nadir görülen hamsiyi bu sene bolca avlamaya başladı.
Denizlerden bol miktarda çıkan hamsi, hem vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürüyor. Ancak, geçen sezon bol olan palamut bu sene tezgahlarda neredeyse hiç görülmüyor.
Vatandaşlar, kırmızı et ve tavuk yerine daha ucuz olan hamsiye yöneliyorlar. Öte yandan, geçtiğimiz hafta 100 TL'ye kadar yükselen hamsi fiyatları da bolluğu ile birlikte 50 liraya kadar düşüş yaşadı. Balık azlığı endişe yaratırken, hamsi bolluğu sofralara bereket getiriyor.
Balıkçı Soner Birinci, balığın denizde bol olması durumunda tezgahlardaki fiyatının da düştüğüne dikkat çekti. Bu sezon av sezonunun çok güzel geçtiğini belirten Birinci, palamutun yok denecek kadar az olduğunu ancak hamsi ve istavritin bol olduğunu söyledi.
Torik adı verilen büyük palamutun fiyatının uygun olduğunu ifade eden Birinci, fiyatların gittikçe düştüğünü vurguladı.
Az olan balık sezonunda fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Birinci, şu an sezonun harika geçtiğini ve ilk günlerde az olan balık miktarının gittikçe arttığını söyledi. Birinci, Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte balıkların azaldığını ancak şimdi hava soğuduğu için balıkların üşüdüğünü ve balıkların çok çıktığını belirtti.
Balık fiyatlarının uygun olduğunu söyleyen balıkçı Celal Yetimoğlu ise, “Hep hamsi var. Başka bir şey yok. Ben palamut bekliyordum. Geçen sene palamuta alışmıştık ama bu sene palamut yok. Hamsi var ama tadı yok. Ben palamutu çok seviyorum. Fiyatlar normal olduğu için çok güzel. Burada 50 lira. Buranın fiyatları çok güzel” diye ifade etti.
Balıkçı Şenol Şahin, bu sene palamutun olmadığını ancak hamsinin süper olduğunu ve bu sene hamsi sezonunun yaşandığını ifade etti. Bol bol hamsi olduğunu belirten Şahin, palamutun hamsiyi yediğinden dolayı bu sene palamutun olmadığını söyledi.
Hava sıcaklıklarının normale dönmesi durumunda durumun daha iyi olacağını ifade eden Şahin, fiyatların çok uygun olduğunu ve hamsinin fiyatının 100 liradan 50 liraya kadar düştüğünü belirtti. Denizlerde sürprizlerin olduğunu belirten Şahin, yakında fiyatların 20 liralara kadar düşeceğini ifade etti.