Para derdini bitirecek yardım devletten! Çocuklu aileler hemen başvuru yapsın: 3.038 TL yardım ödenecek!

Para derdini bitirecek yardım devletten! Çocuklu aileler hemen başvuru yapsın: 3.038 TL yardım ödenecek!

Çocuklu ailelerin yüzünü güldüren haber Aile Bakanlığından geldi. Ailelere sevinçten havalara uçacak destek ödemesi yapılırken ASHB'den başvuru yapan ailelere çocuk başına 3.038 TL olarak hesaplarda yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ailelerin ekonomik zorlukları boy gösterirken çocuk olan haneler için nefes aldıracak haber geldi. Sosyal ekonomik destek paketi kapsamında aileler içerisinde her çocuk için 3.038 TL sosyal yardım alma imkanına sahip olunur. SED nedir, ödemeler ne kadar, başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

Pandemi süresinde salgın sonrasında tüm dünyada başlayan ekonomik kriz ve doların hızlı bir şekilde yükselmesinden ötürü ülkemizde geçim sıkıntısı yaşandı. Özellikle çocuğu okula giden aileler geçim sıkıntısıyla baş başa kalırken bakanlıktan destek ödemeleri geldi. Bu yardım sayesinde haneler rahat bir nefes aldırırken çocuk başına 3.038 TL SED yardımı yatırılacak.

Çocuklu ailelere destek ödemesi

2023 SED YARDIM BAŞVURUSU

SED yardım başvurularında bulunmak isteyenler öncelikle PTT üzerinden e devlet şifresi alarak TC kimlik numarasıyla giriş yapılır. Sisteme giriş yapılarak başvuru sayfalarına ulaşılarak bilgiler eksiksiz ve doğru şekilde yazılır. Aile Bakanlığı inceleme işlemlerine 10 gün devam ederken yine başvurular e devlet üzerinden kontrol edilir. SED yardım alabilmek için bakanlık şartları yayınlarken hane içerisinde ki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasına dikkat edilir.

2023 SED ÖDEME FİYATLARI NE KADAR?

Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardım ödemeleri her 6 ayda bir memur maaş katsayı oranında artış yapıldı. SED yardımı da artış gösteren ödemelerden olan SED 2.059 TL ve 3.038 TL arasında farklılık gösterir. Yardım miktarı çocukların eğitim durumlarında göre belirlenir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN