Paraşütleri çıkarın rekor düşüş geliyor! Ünlü ekonomist doların akıbetini açıkladı

Paraşütleri çıkarın rekor düşüş geliyor! Ünlü ekonomist doların akıbetini açıkladı

Paraşütleri çıkarın, bu kez rekor düşüş geliyor! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, doların akıbetini açıkladı! İşte ayrıntılar...

Türk lirasının değer kaybetmesi, vatandaşları farklı yatırım araçlarına yönelmeye zorluyor. "Paramın değeri artsın" düşüncesiyle hareket eden birçok kişi, güvenli liman olarak gördükleri altın ve dövize yatırım yapmayı tercih ediyor.

EKONOMİSTLERİN UYARILARI VE YATIRIMCILARIN TAVRI

Dolar kurunda son durum

Ekonomistlerin "yatırım tavsiyesi değildir" uyarılarına rağmen, küçük tasarruflarını döviz veya altına yatıran insanlar, bu uyarıları dikkate almadan yatırımlarını sürdürüyor. Son zamanlarda döviz ve altında yaşanan dalgalanmalar ise yatırımcıları endişelendiriyor.

ATİLLA YEŞİLADA'DAN DOLARIN YAZ AYLARINDAKİ SEYRİNE DAİR AÇIKLAMA

Dolar/TL güne 7,14'ten başladı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, doların yaz aylarında olası seyrine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıllık enflasyonun yüzde 70’e yaklaşmasıyla birlikte alınan önlemler, doların seyrini belirlemeye devam ediyor. Enflasyonun yaz aylarında düşüşe geçeceği öngörülüyor.

YAZ AYLARINDA ENFLASYONUN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

ENAG Mart Ayı Enflasyon Rakamlarını Açıkladı | SerMimar.Net

Yeşilada, yaz aylarında enflasyonun düşeceğini ancak kış aylarında yeniden yükseleceğini belirterek, "Bu dönemde insanlar tekrar dövize yönelecek ve eski günlere geri döneceğiz" dedi.

Yeşilada, Merkez Bankası'nın yaz aylarında Türk lirasının değer kazanmasını engellemek için çaba göstereceğini ve doların 32-34 TL bandında tutulacağına değinerek şunları söyledi: "Ancak doların TL karşısında 30'lara kadar gerilemesi gerekebilir. Bu durum, dış kaynaklı enflasyon ve maliyet baskılarının önemli bir kısmını dengeleyecektir. Asgari ücrette muhtemelen zam yapılmayacak, bu da maliyet baskılarını azaltacaktır."

GÜNCEL DÖVİZ KURU DEĞERLERİ

Dolar, ABD'de çekirdek enflasyonun üç yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle birlikte faiz indirimi beklentilerini güçlendiren verinin ardından düşüşünü sürdürüyor.

Dolar ve Euro'nun güncel başlangıç değerleri ise şu şekilde:

  • ABD Doları: 32,16 (Alış) - 32,20 (Satış)
  • Euro: 34,99 (Alış) - 35,03 (Satış)
  • Sterlin: 40,75 (Alış) - 40,96 (Satış)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN