Pazartesi günü otomotiv tarihi yeniden yazılacak! Öyle bir elektrikli otomobil geliyor ki...

Pazartesi günü otomotiv tarihi yeniden yazılacak! Öyle bir elektrikli otomobil geliyor ki...

26 Şubat Pazartesi günü otomotiv tarihi resmen yeniden yazılacak! Elektrikli otomobilde çığır açmaya aday! Öyle bir elektrikli otomobil geliyor ki...

TUNACAN ATALAY

Otomobil dünyasında elektrikliler ayrı bir yer tutarken, MG'nin yeni modeli piyasayı adeta sallayacak. Elektrikli otomobil sektörüne adını altın harflerle yazdıracak MG IM L6'nın tanıtımı yapılacak.

Pazartesi günü otomobil dünyasına damga vuracak bir tanıtım gerçekleşiyor: MG IM L6'nın Avrupa lansmanı. Çinli dev SAIC Motors'un sahibi olduğu MG, IM L6 ile menzil konusunda iddialı bir adım atıyor. Çin'deki kardeşi L7'nin fotoğraflarıyla karşımıza çıkan bu araç, Avrupa pazarında 800 ve 600 km menzil seçenekleri sunacak. Ancak asıl heyecan verici olan, eğer Çin pazarındaki gibi 118 kWh'lik batarya paketi ile gelirse, IM L6'nın 1000 km'lik menzile ulaşacak olması.

mg-im-l6-1.jpg

SAIC Motors ve teknoloji devi Alibaba'nın bu aracın üretiminde ortak olup olmayacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, eğer bu ortaklık devam ederse, otomobil pazarlama stratejilerinde yeni bir dönemin kapılarını aralayabilir. MG'nin bu yeni modeli, elektrikli araç pazarında rekabeti kızıştırırken, menzil konusunda da yeni bir standart belirleyebilir.

Otomobil severlerin ve teknoloji entuziastlarının merakla beklediği bu tanıtım, Pazartesi günü otomobil dünyasında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. MG IM L6, sadece yüksek menzili ile değil, aynı zamanda SAIC ve Alibaba gibi devlerin arkasındaki güçle de pazarın dikkatini çekmeye aday.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN