Petrol fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşandı: Benzin, motorin ve LPG'de yükselişe hazır olun!

Petrol fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşandı: Benzin, motorin ve LPG'de yükselişe hazır olun!

Her geçen gün gelen akaryakıt zamlarının arkası kesilmiyor. Petrol fiyatlarında aylar sonra bir ilk yaşandı. Araç sahiplerine kontak kapattıran zamlar dur durak bilmiyor, dünya çapında yaşanan belirsizlikler nedeniyle petrol fiyatları yeni rekorlar kırdı. Benzin, motorin ve LPG'de yükselişe hazır olun...

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı, son 7 ayın en yüksek seviyesine çıkarak 90,72 dolara yükseldi. Bu yükseliş, jeopolitik gerilimler ve ABD dolarındaki değer kaybı gibi faktörlerin etkisiyle gerçekleşti.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 67,68 dolardan işlem görüyor.

BRENT PETROL FİYATLARI SON 7 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Önceki gün, günü 89,35 dolarla kapatan Brent petrol varil fiyatları bugün saat 21.29 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,53 arttı.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 86,79 dolardan işlem gördü. Petrol fiyatları 2023 yılının ekim ayından bu yana zirveyi gördü.

Dün uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 89,36 dolardan işlem görüyordu. Önceki gün 89,72 dolara kadar yükselen Brent petrolü, günü 89,35 dolar seviyesinde tamamladı. Bu dönemde Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,01 artışla 89,36 dolara ulaştı. Aynı saatlerde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 85,42 dolardan alıcı buldu. Jeopolitik gerilimlerin neden olduğu arz endişeleri, son 5 ayın en yüksek petrol fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Brent petrol nedir? Brent petrol fiyatı nasıl belirlenir?

KÜRESEL ARZ ENDİŞELERİ ARTIYOR

İran'ın Şam'daki büyükelçiliğine yapılan saldırılar sonrasında Orta Doğu'da olası arz kesintileri endişeleri, petrol fiyatlarının artmasında etkili oldu. Ayrıca, Rusya'da petrol rafinerilerine yapılan saldırılar da küresel arz endişelerini artırdı ve fiyatları destekledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun toplantısında, mevcut üretim politikasında bir değişiklik önerilmedi. Bu durum, kısa dönemde sıkı arz koşullarının devam etmesini ve fiyatların yukarı yönlü hareketini destekledi.

Ancak, ABD'nin petrol talebi konusundaki belirsizlikler ve ülkedeki ham petrol stoklarının artması, fiyatların geleceği konusunda belirsizlik yarattı.

Brent petrol fiyatlarının teknik analizine göre, 90,14 ile 91,45 dolar aralığının direnç, 88,83 ile 87,52 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN