Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten TBMM'ye genel görüşme çağrısı: Sorun yönetim değişse de çözülemez!

Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten TBMM'ye genel görüşme çağrısı: Sorun yönetim değişse de çözülemez!

AK Parti'ye ceza kanunlarının hazırlanmasında öncülük eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sık sık görüşlerine başvurduğu bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten yeni bir çıkış geldi. 'Ekonomik OHAL' çıkışı büyük ses getiren Özgenç, 'TBMM'ye genel görüşme' çağrısı yaptı. Özgenç, "Sorun mevcut yönetim değişse bile çözülemeyecek boyutta" diyerek ekonomik krizin derinliğine dikkat çekti.

‘Ekonomik olağanüstü hal (OHAL)’ tartışmasını açan Prof. Dr. İzzet Özgenç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Çağrı” başlığıyla yeni bir açıklama yaptı. Türk lirasının yabancı paralar karşısındaki değer kaybına dikkat çeken Özgenç, “Bu sorun, tuzu kuru danışmanların yönlendirmesine bırakılamayacak kadar ciddi bir boyuta ulaşmıştır. Muhalefetin bu sorunu kullanarak erken seçim kararı alınmasını sağlamaya çalışması olağan bir durumdur. Ancak sorun, erken seçimle, bir yönetim değişikliği ile hallolabilecek sorun olma özelliğini yitirmiş durumdadır. Bu nedenle TBMM’de genel görüşme yapılmasına acil ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

izzet-1.jpg

İzzet Özgenç, Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan indirme kararının ardından, Türk lirasının yabancı paralar karşısındaki değer kaybına ilişkin görüşlerini açıkladı. Özgenç, sosyal medya hesabında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Çağrı” notuyla yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Türk lirasının yabacı paralar karşısında sürekli değer kaybı, kitlelerin alım gücünün azalması ve fakirleşmesi sonucunu doğurmaktadır. Bu değer kaybındaki temel sebep, Merkez Bankası’nın içinin boşaltılmış olmasıdır. Milyarlarca dolara bağil dış borcun ödenebilmesi için döviz cinsinden paraya ihtiyaç bulunmaktadır. Asıl sorun, bu paranın bulunamamasından kaynaklanmaktadır. Bu sorun, tuzu kuru danışmanların yönlendirmesine bırakılamayacak kadar ciddi bir boyuta ulaşmıştır. Muhalefetin bu sorunu kullanarak erken seçim kararı alınmasını sağlamaya çalışması olağan bir durumdur. Ancak sorun, erken seçimle, bir yönetim değişikliği ile hallolabilecek sorun olma özelliğini yitirmiş durumdadır. Bu nedenle erken seçim kararı alınsın veya alınmasın, TBMM’de özellikle bu sorunun ele alınacağı bir genel görüşme yapılmasına ve grubu bulunan siyasi partilerinin mutabık kalacağı çözüm yöntemlerinin bulunmasına acil ihtiyaç bulunmaktadır. Aksi taktirde kamu açısından ortaya çıkabilecek en ehven sonuç, ilgili kamu otoritelerinin güvenilirliğinin önemli ölçüde zedelenmesi olacaktır.”

izzet-21.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN