PTT’ye giden kadınlara 1.300 TL ödeme! O şartı sağlayan tüm kadınlara anında verilecek

PTT’ye giden kadınlara 1.300 TL ödeme! O şartı sağlayan tüm kadınlara anında verilecek

PTT’ye giden kadınlara 1.300 TL ödeme yapılacak. Ödemenin detayları belli olurken o şartı sağlayan kadınlara paraları anında verilecek. İşte, sadece kadınların alabildiği o ödemenin detayları…

Sadece kadınları ilgilendiren o ödemenin detayları belli oldu. Bu kapsamda, şartları sağlayan kadınlar PTT’ye giderek kimlik belgelerini gösterdiklerinde anında ödemelerini alabilecek…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü destek kapsamında doğum yapan annelere 1.300 TL nakdi yardım sağlanıyor. Doğum parası alması için önünde bir engel olmayan anneler ödemelerini PTT üzerinden alıyor.

yeni-proje-18.jpg

DOĞUM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Doğum parası almak isteyen anneler başvuru işlemlerini e-Devlet sisteminden ya da en yakın kaymakamlıktan yapabiliyor. Ancak başvuruda bulunacak annelerin Türk vatandaşı olması ve canlı doğum yapmış olması gerekiyor. Doğum yardım miktarı, 15 Mayıs 2015 tarihi itibari ile çocuğa göre değişmektedir:

  • İlk çocuk için 300 TL
  • İkinci çocuk için 400 TL
  • Üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 TL doğum parası verilmektedir. Böyle 3 çocuğu olan bir anne toplam 1.300 TL doğum parası alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN