Dolarda sert düşüş: İbre kırmızıya döndü! 10 TL birden… 2 Nisan 2024 güncel döviz kurları

Dolarda sert düşüş: İbre kırmızıya döndü! 10 TL birden… 2 Nisan 2024 güncel döviz kurları

Seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte dolardaki devalüasyon beklentisi dolardaki talebi artırdı. Seçim sonrası haftanın ilk gününde dolar güne yükselişle başlarken günün devamında sert çakıldı. İşte 2 Nisan 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve diğer döviz kurları…

Seçimlerden önce Merkez Bankası'nın dolar üzerindeki baskısı en çok tartışılan konular arasında yer aldı. Yerel seçimlerden sürpriz sonuçların elde edilmesi de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görevden alınacağı söylentilerini beraberinde getirdi. Dolar güne rekor kırarak başlarken daha sonra 1 TL gerileyerek sert bir düşüş yaşadı. İşte 2 Nisan 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve diğer döviz kurları…

DOLARDA DÜŞÜŞ OLACAK MI?

Dolarda yıl sonu tahminleri gelmeye devam ederken Ekonomist Barış Soydan, Merkez Bankası'nda swap haricinde net rezervin eksi 65,1 milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekti. Sıcak para girişi olsa dahi Merkez Bankası rezervlerinde ciddi bir açık olduğuna dikkat çeken Soydan, bu rezervlerin doldurulması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'ye sıcak para girişi olması durumunda Merkez Bankası'nın piyasadan bu parayı toplaması gerektiğini belirten Barış Soydan, “Piyasaya TL verecek döviz alacak. Piyasaya TL verdiği zaman düşerse dolar MB alıma geçtiğinde dolar yine yükselecek. Sıcak para girişi olursa rezerv doldurmak için dolarda düşüş değil kontrollü bir yükseliş göreceğiz." açıklamalarında bulundu.

dolar.jpg

Dolar kurunun Haziran ayında 40 TL bandına yükselebileceği belirtilirken yıl sonunda ise bu rakamın 42 TL seviyesi olabileceği aktarıldı. Dolar kuru şu anda 32 TL bandında yer alırken yıl sonunda 10 TL artış yaşaması bekleniyor.

2 NİSAN 2024 DÖVİZ KURLARI

2-nisan-dolar.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN