Dolarda kritik süreç! Seçim tamamlandı 60 TL uyarısı geldi! İbre yeşile döndü adım adım tırmanıyor

Dolarda kritik süreç! Seçim tamamlandı 60 TL uyarısı geldi! İbre yeşile döndü adım adım tırmanıyor

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanması ile birlikte dolardaki seyir dikkat çekiyor. Seçim sonrasında piyasaların nasıl bir yol izleyeceği tartışılırken uzman isim dolarda kritik uyarılarda bulundu. 60 TL rakamlarını işaret eden uzman isim tüm vatandaşları tek tek uyardı. İşte 1 Nisan 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı güncel rakamlar...

Seçim öncesinde dolar kurunda yaşanabilecek artışa karşı önlemler alan Merkez Bankası, karar üstüne karar aldı. Doların iplerini eline alan Merkez Bankası’nın seçim sonrasında izleyeceği yol ise en çok tartışılanlar arasında yer alıyor. Seçimin tamamlanması ile birlikte Dolar ne olacak? sorusu akıllara takıldı. Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolardaki seyir hakkında önemli açıklamalarda bulundu. “Eğer yaparlarsa 60 TL olur” sözlerini dile getiren uzman isim dikkat çeken sözler sarf etti. Cuma günü 32,3.860 TL'den günü sonlandıran dolar yeni güne yüksekten başladı. Dolar 32,4316 TL, Euro 35,0148 TL, İngiliz Sterlini 40,9554 TL, İsviçre Frangı ise 35,9631 TL'den alıcı buluyor. İşte 1 Nisan 2024 Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı güncel rakamlar...

60 TL'YE YÜKSELECEK

Dolarda enflasyonu düşürecek hamleler olmadığı sürece muhalefet partisinin Erken seçim çağrısında bulunacağını dile getiren ekonomist Evren Devrim Zelyut, enflasyonun %90'a ulaştığı durumlarda iktidarda kalamayacaklarının altını çizdi. AK Parti'nin enflasyonu düşürecek somut adımlar atması gerektiğinin altını çizen Zelyut, Merkez Bankası rezervlerinin düşüşte olduğunu ifade etti.

evren-devrim-zelyut-dolar.jpg

Dolar kıtlığını işaret eden uzman isim, Mehmet Şimşek'ten vazgeçme kararı alacaklarını da vurguladı. Sıkı para politikasının devam edeceğine dikkat çeken Zelyut, rezerv bulunmadığını ve hazinede para olmadığını aktardı. Zelyut, para dağıtmaya başladığı zaman hiperenflasyon olduğunu ifade etti. Doların ilerleyişi hakkında önemli açıklamalarda bulunan uzman isim 60 TL'ye kadar yükselebileceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“MB zaten para basmış enflasyon bu hale gelmiş. Olmayan parayı nasıl dağıtacaklar? Para basmak gibi bir şansları olmadığı için ücretli, emekli, esnafı yine sıkmaya devam edecekler. Enflasyon 70 bekleniyor. Bu da aşılırsa Merkez Bankası faizi daha da yukarı çıkaracak. İşsizlik artacak ama gevşediğin an dolar 60 TL olur. Bu riski göze alamazlar. Bu sıkı para politikası devam ettiği sürece dolar 42 TL, 46 TL arasında olacak. Ama çok büyük bir faiz bedeli ödeyeceğiz. Yine yük vatandaşta olacak. Emekçi ezilecek.”

dolar-aa.jpg

NAKİT GİRİŞİ OLMAZSA…

Sıkı para politikası uygulanmaması durumunda kur fiyatlarının yükseleceğini ifade eden uzman isim, bütçe açığının patlayacağına dikkat çekti. Sıcak para girişi olmaması durumunda Haziran ayında IMF kartının devreye alınacağına dikkat çeken Zelyut, bugün itibariyle siyasi denklemde değişiklik olduğunu aktardı. CHP'nin büyük bir seçim galibiyeti elde ettiğini dile getiren uzmanı isterim, nakit para girişi olmaması durumunda kurda sıkıntı yaşanacağına vurgu yaptı. Zelyut, “Mehmet Şimşek'i göndereyim, para basayım, borç alayım derlerse ne kuru tutabilirler, ne de doları tutabilirler. Acil para girişi lazım.” dedi.

1 NİSAN 2024 DÖVİZ KURLARI

1-nisan-22024-dolar.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN