Beyoğlu'nda yeni dönem! 30 yıl sonra

Beyoğlu'nda yeni dönem! 30 yıl sonra

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Beyoğlu adayı İnan Güney kullanılan oyların yüzde 49,22'sini aldı. Sonuçlara göre, Beyoğlu ilçesi 30 yıl sonra ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine geçti. Beyoğlu'nda 6 dönemdir sırasıyla, Refah ve Fazilet partileri ile AK Parti adayları seçimi kazanıyordu.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin birinci çıktığı Beyoğlu el değiştirdi. Beyoğlu'nda oyların yüzde 49,22'sini alan CHP adayı İnan Güney seçimin kazananı oldu. Mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Haydar Ali Yıldız ise oyların yüzde 40,72'sini alarak ikinci oldu.

"Kimsenin endişesi olmasın, birlikte çalışmaya huzur ve neşeyle devam edeceğiz" diyen Güney, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Değerli Beyoğlu Belediyesi emekçisi kardeşlerim, Sizler bu devletin ve Beyoğlu halkına siyaset üstü hizmet eden çalışanlarısınız, görevinizin sınırlarını belirleyen de devletimizin yasalarıdır. Bu dakikadan itibaren yazısız, kanunsuz hiçbir emri yerine getirmeyin. Hiçbir siyasi partinin, emeğinizi gölgelemesine müsaade etmeyiz, ettirmeyiz. Her birinize güveniyorum.' ifadelerini kullandı.

Beyoğlu'nda 6 dönemdir sırasıyla, Refah ve Fazilet partileri ile AK Parti adayları seçimi kazanıyordu.

yuuuu.jpg

Öte yandan, Kesin olmayan sonuçlara göre; 30 Büyükşehir Belediyesi'nden CHP 14, AK Parti 12, DEM 3, YRP 1 Büyükşehir kazandı.1977’den beri ilk kez CHP birinci parti olurken, AK Parti de 2002’den beri ilk kez ikinci parti oldu.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN