Seçimler TL'yi nasıl etkileyecek? Goldman Sachs tarih vererek açıkladı: Olumlu performans bekliyoruz

Seçimler TL'yi nasıl etkileyecek? Goldman Sachs tarih vererek açıkladı: Olumlu performans bekliyoruz

Goldman Sachs, yerel seçim sonrası yayımladığı ilk değerlendirmesinde Türk Lirası için olumlu bir performans beklediğini açıkladı. Ekonomistler, seçimin geride kalmasıyla artan sermaye akımıyla Türk Lirası'nın geçtiğimiz aylara kıyasla önümüzdeki haftalarda daha iyi performans sergilemesini bekliyor.

Goldman Sachs ekonomistleri, Türkiye’deki yerel seçimlerin büyük ölçüde tartışmasız geçmesi ve mevcut ekonomi politikalarına devam edileceği mesajının piyasalar tarafından memnuniyetle karşılanacağını belirtti. Uzmanlar, bu durumun önümüzdeki haftalarda sermaye girişinin tekrar başlamasına ve Türk Lirası'nın değer kazanmasına katkıda bulunacağını öngördü.

Ekonomistler, cari dengede hızlı düzelmenin de etkisiyle Türk Lirası'nın önceki aylara göre çok daha iyi bir performans göstereceğini tahmin ediyor.

REZERVLERDE KAYIP

Yıl başından bu yana gerçekleşen sermaye çıkışları ve seçim belirsizliği ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerinde ciddi kayıp olduğu hatırlatıldı. ABD yatırım bankası Goldman Sachs ekonomistleri, mevcut ekonomi politikalarına devam edilmesinin Türk Lirası'nın değer kazanması için önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan, kesin olmayan sonuçlara göre; 30 Büyükşehir Belediyesi'nden CHP 14, AK Parti 12, DEM 3, YRP 1 Büyükşehir kazandı.1977’den beri ilk kez CHP birinci parti olurken, AK Parti de 2002’den beri ilk kez ikinci parti oldu.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN