Türk lirası değersiz diyenler bir de bu ülkelere gidin! TL’nin en değerli olduğu ülkeler: Üstelik hepsi doğal güzelliklerle dolu

Türk lirası değersiz diyenler bir de bu ülkelere gidin! TL’nin en değerli olduğu ülkeler: Üstelik hepsi doğal güzelliklerle dolu

Türk lirasının değerli olduğu ülkeleri gezmek isteyenlere dolu dolu bir liste hazırladık. Bu ülkelerde hem Türk Lirası değerli hem de gezecek, görecek yer çok. İşte TL’nin en değerli olduğu ülkeler…

Yurt dışı tatili yapma hayali kuranların önündeki en büyük engellerden biri yurt dışında TL’nin oldukça değersiz bir hale gelmesi. Bu durum insanların uçak bileti almasından, konaklamasına kadar birçok alanda engel teşkil ediyor. Hal böyle olunca da insanlar Türk Lirası’nın değerli olduğu ülkeleri gezmek istiyor. Peki Türk Lirası hangi ülkelerde değerli? Gelin beraber inceleyelim…

TÜRK LİRASININ DEĞERLİ OLDUĞU ÜLKELER

1. Makedonya

makedonya.jpg

Makedonya’ya vizesiz gidebilir ve Balkanlar’ın en güzel ülkelerinden birini ziyaret edebilirsiniz. Burada Türk Lirasının da değerli olması Türk turistler için oldukça büyük bir avantaj olarak karşılanıyor. 1 Makedonya dinarı 0.57 TL’ye denk geliyor ve ülkede uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulmanız daha kolay.

2. Sırbistan

sirbistan.jpg

Türk Lirası’nın değerli olduğu ülkelerden bir diğer ise Sırbistan’dır. Sırbistan'ın para birimi Sırp dinarı olup 1 Sırp dinarı 0,30 TL'ye denk geliyor.

3. Arnavutluk

arnavutluk.jpg

Arnavutluk hem maddi hem de manevi olarak Türk turistlerin en çok ziyaret ettiği ülkelerden biridir. Yalnızca Türk Lirası’nın değerli olması değil oldukça geniş bir tarihe ve kültüre sahip olması da bu ülkeyi çekici hale getiriyor. Arnavutluk para birimi 1 LEK 0,34 TL ediyor.

4. Laos

yeni-proje-1-003.jpg

Güneydoğu Asya'da bulunan Laos, resmi adı Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti olan ülkenin para birimi 1 Laos kipi 0,0015 TL.

5. Tayland

tayland.jpg

Tayland'ın para birimi Tayland bahtı (THB) 0,90 TL. Vize olmadan gidebileceğiniz bir ülke olması da Tayland'ı daha da cazip kılıyor.

6. Rusya

rusya.jpg

Rusya'nın para birimi ruble (RUB) ve 1 Rus rublesi 0,35 TL. Rusya'ya seyahat amaçlı gidebilmek için vize almanız gerekiyor.

7. Arjantin

arjantin.jpg

Güney Amerika’da bulunan Arjantin’de Türk lirasının değerli olduğu ülkelerden biri. Arjantin pezosu ARS olarak kısaltılıyor ve 1 Arjantin pezosu 0,038 TL değerinde.

8. Güney Kore

yeni-proje-2-002.jpg

Güney Kore’nin para birimi Güney Kore wonu (KRW) 1 Güney Kore wonu 0,024 TL değerinde.

9. Filipinler

yeni-proje-11.jpg

Pasifik Okyanusu’nun batısında bulunan bir ada ülkesi ve vizesiz gidebileceğiniz Filipinler de Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında bulunuyor. Resmi para birimi Filipin pezosu PHP olarak kısaltılıyor ve 1 Filipin pezosu 0,58 TL değerinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN