1 oyla AK Parti'nin kazandığı ilçeye CHP'den itiraz

1 oyla AK Parti'nin kazandığı ilçeye CHP'den itiraz

Isparta'nın Aksu ilçesinde gerçekleşen yerel seçimlerde, AK Parti'nin adayı ve mevcut belediye başkanı Veli Kahraman, rakibi CHP adayı Mehmet Çetin'e karşı bir oy farkla galip geldi. CHP'den konuyla ilgili açıklama gelirken, "Aksu'da toplam 9 sandık var. Tümüne itiraz ediyoruz. Avukatlarımız dilekçeyi hazırladı. İlçe Seçim Kurulu'na teslim edeceğiz" denildi.

Isparta'nın Aksu ilçesinde gerçekleşen yerel seçimlerde, büyük bir heyecan ve çekişme yaşandı. Mevcut belediye başkanı AK Partili Veli Kahraman ile CHP'li Mehmet Çetin arasındaki yarış, son derece kıran kırana geçti ve sonuçlar oldukça yakın bir farkla belirlendi.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

BİR OY FARKLA AK PARTİ KAZANDI

Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimi 1 oy farkla kazanan isim AK Partili Veli Kahraman oldu.

Aksu'da kullanılan geçerli 1206 oydan 516'sını alan Veli Kahraman, rakibi Mehmet Çetin'in 515 oyunda kalarak belediye başkanlığı koltuğunu korudu. MHP adayının ise 137 oy aldığı seçimde, diğer adayların toplam oy sayısı ise 38 olarak kaydedildi.

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Ancak, seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlik ve tartışmalar yaşanmaya başladı. Veli Kahraman, "Sayım tamamlanınca 1 fazla oy çıktı. 1-2 yerde itiraz olduğunu duydum. Başka da bir sorun yok" şeklinde açıklamalarda bulundu.

'SANDIKLARIN TÜMÜNE İTİRAZ EDİYORUZ'

CHP İlçe Başkanı Hakan Aydın ise duruma itirazlarını dile getirdi. Aydın, "Aksu'da toplam 9 sandık var. Tümüne itiraz ediyoruz. Avukatlarımız dilekçeyi hazırladı. İlçe Seçim Kurulu'na teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN