Seçim dolayısıyla ertelenmişti... Yeni zamlar yolda

Seçim dolayısıyla ertelenmişti... Yeni zamlar yolda

Genel seçimler dolayısıyla ertelen zamların raflara yansıması an meselesi. Prof. Dr. Serdar Sayan, vergilerde ciddi bir artış olacağını söyleyerek, "Zamlara hazır olun" dedi. Prof. Dr. Sayan, "Seçim dolayısıyla ertelenen fiyat artışlarının eli kulağında, birçok dolaylı vergide ciddi artışlar olacak" uyarısında bulundu.

28 Mayıs'ta ikinci turu gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından Türk Lirası ani bir hızla değer kaybederken dolar bugün 23 lirayı aştı. Gözler ise yeni gelecek olan zamlara ilişti. Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM) Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, “Kuru tutmak giderek daha zor ve maliyetli hale geliyor. Faiz ve kur politikalarında hayalleri bırakıp gerçeklere dönmek kaçınılmaz” dedi. Prof. Dr. Sayan, “KKM ve diğer kamu harcamalarının finansmanı için kaynak bulmak gerekecek. Birçok dolaylı vergide ciddi artışlar olacak” diyerek vatandaşları uyardı.

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sayan, vergilerde ciddi artış görüleceğini söylerken şu ifadeleri kullandı:

230734339-serdar-sayan-foto-tepav.webpProf. Dr. Serdar Sayan

'DOLAYLI VERGİLERDE CİDDİ ARTIŞLAR OLACAK'

“Ekonomiyi ve dolayısıyla hepimizi nelerin beklediği, mevcut sürdürülemez çerçevenin yerine nasıl bir modelin ne zaman getirileceğine bağlı. İlk etapta önemli fiyat ve vergi artışları beklememiz gerektiği kesin. Zaten seçim dolayısıyla ertelenen fiyat artışlarının eli kulağında olmalı. Ardından KKM ve diğer kamu harcamalarının finansmanı için kaynak bulmak gerekecek. Birçok dolaylı vergide ciddi artışlar olacak.

'SORUNLAR DAHA DA BÜYÜYOR'

Enflasyon üzerindeki baskıyı artıracak olan iki unsur büyüyen kamu açığı ve daha önemli olmak üzere kurlardaki artış olacak. Piyasadaki fiili faiz oranları politika faizinden bağımsız hale geldi neredeyse zaten ama faiz politikasının da bu haliyle bile sürdürülemeyeceği açık. Adını faiz artışı koymadan, KKM ve benzeri mekanizmalar yoluyla yapılan dolaylı artışlar sorunlarla yüzleşmeyi ertelerken yüzleşme zamanı geldiğinde karşılaşılacak sorunları daha da büyütüyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN