Seçim öncesi emekliye destek musluğu açıldı! O güne kadar başvuru yapanlara 3.753 TL yardım yapılacak

Seçim öncesi emekliye destek musluğu açıldı! O güne kadar başvuru yapanlara 3.753 TL yardım yapılacak

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere sayılı günler kala, hükümet emekliler için bir dizi fırsat sunmaya devam ediyor. Emekli olan ancak çalışmaya devam eden vatandaşlar için 5 puanlık prim teşviki sağlandı ve teşvik miktarları da açıklandı. Ayrıntılar haberimizde...

Genel seçimlere sayılı günler kala hükümet, emekliler için müjdeler vermeye devam ediyor. En düşük emekli maaşı artırıldı, EYT ile emekli olmak için prim günü düşürüldü ve BağKur'lulara erken emeklilik yolu açıldı. Ayrıca, emekli olup çalışmaya devam eden vatandaşlar için de prim teşviki sağlanacak. Ayrıca küçük esnafa destek olmak için prim teşvik müjdesi de verildi.

KÜÇÜK ESNAFA DESTEK

prim

Hükümet, emekli çalışanlar için prim teşviki müjdesi verdi. Buna göre, çalışan emeklilerin priminin 5 puanı devlet tarafından karşılanacak. Bu teşvikle hem işverenlere hem de emeklilere destek sağlanacak ve prim desteği alınan maaş tutarı 3 bin 743 TL’ye kadar çıkabilecek.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnafların vergi ödemesini kolaylaştırmak için bir adım attı. Seyyar satıcılar, pazarcılar, tamirciler gibi iş kollarına mensup 80 bin esnafın basit usule geçirilmesine izin veren karar yürürlüğe girdi. Bu sayede, esnaflar vergi yükünden kurtulacak ve basit usulde vergi ödeme kolaylığı sağlanacak. Basit usule geçen satıcılar, geziciler, pazarcılar artık KDV, Gelir Vergisi ve stopaj ödemek zorunda kalmayacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN