Seyyanen zam bekleyen emeklilere kritik uyarı: Son gün yarın

Seyyanen zam bekleyen emeklilere kritik uyarı: Son gün yarın

Seyyanen zam beklentisi bulunan emeklilere kritik uyarı geldi. 31 Mart seçimlerine adım adım yaklaşırken seyyanen zam beklentisinde de son gün uyarısı yapıldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, dönüm noktası diyerek açıkladı.

Seçim sürecine bir ay gibi kısa bir süre kala meclisin de 29 Şubat'ta tatile girmesi bekleniyor. Seyhan'a zam beklentisi bulunan emekliler için karar sürecinde son günlere giriş yapılırken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bu sürecin AK Parti için bir dönüm noktası olabileceğine değindi. Seyyanen zam yapılması durumunda ekonomik dengelerin nasıl korunacağı endişesinin devam ettiğini aktaran Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda detayları aktardı. Özgür Erdursun seçim sonrasında seyyanen zam yapılır mı? sorusunun yanıtını verdi. İşte tüm detaylar…

KARAR SÜRECİNDE SON GÜN

Meclis'in 31 Mart seçimleri öncesinde 29 Şubat'ta tatile girmesiyle, seyyanen zam beklentisi olan emekliler için karar sürecinin son günlerine girildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un sosyal medya hesabından yaptığı yorumlar, seçim öncesi yapılabilecek seyyanen zammın AK Parti için önemli bir dönüm noktası olabileceğini işaret ediyor. Erdursun, seyyanen zam yapılmamasının AK Parti'nin oy kaybına ve bazı belediyelerin kaybedilmesine neden olabileceğini belirtiyor. Öte yandan, seyyanen zammın gerçekleşmesi durumunda, özellikle emeklilerin desteğinin devam edeceğini öngörüyor.

para-cuzdan.jpg

Ancak Erdursun, seyyanen zam yapılması durumunda bile seçim sonrası ekonomik dengelerin nasıl korunacağına dair endişelerini dile getiriyor. Seyyanen artış sonrası bütçe açığının kapatılması için ya para basılacağını ve bu durumun enflasyonu artıracağını ya da yeni ve ek vergiler ile dolaylı vergi oranlarında artış yapılarak vatandaştan bu paranın geri alınacağını ifade ediyor.

EKONOMİK DENGELER TEHLİKEDE…

Erdursun'un analizi, seyyanen zammın kısa vadeli bir çözüm olabileceğini ancak uzun vadeli ekonomik dengeleri tehlikeye atabileceğini gösteriyor. Emekli aylıklarının gerçek enflasyon oranında değerini koruyacak bir indeks olmaması, seyyanen zam beklentisinin sürekli devam etmesine neden oluyor.

para-hesaplamak-2.jpg

Bu durumda, seyyanen zam bekleyen emekliler için zaman daralıyor. Meclis'in tatile girmesiyle, bu konuda alınacak kararların son günü olan yarın, emekliler ve ekonomi gündemi için kritik bir öneme sahip. Herkes, kararın ne yönde olacağını ve bu kararın seçimler ve Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini yakından takip ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN