Sigara kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni bir fiyat artışı gündemde. Tekel Bayiler Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, şubat ayı itibarıyla sigara fiyatlarında artış yaşanacağını belirterek, zamda üretim, dağıtım maliyetleri ve vergi düzenlemelerinin etkili olduğunu açıkladı.
Dündar, açıklamasında özellikle üretim maliyetleri ve dağıtım masraflarındaki yükselişin yanı sıra, son dönemde vergi oranlarında yapılan düzenlemelerin zam beklentisinin temel nedenleri arasında yer aldığını ifade etti.
Sektörde “geçiş zammı” olarak adlandırılan bu artışın, şubat ayıyla birlikte raf fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyor. Yapılan değerlendirmelere göre, tüketiciler marka ve çeşidine göre paket başına 5 ila 10 liralık bir fiyat artışıyla karşılaşacak.
