Şimdi almayan ilerde pişman olur! İslam Memiş çok değerlenecek diyerek uyardı, o emtia altını bile solda bırakacak

Şimdi almayan ilerde pişman olur! İslam Memiş çok değerlenecek diyerek uyardı, o emtia altını bile solda bırakacak

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı açıklandı. Kritik karar sonrasın altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Yeni yılda yükselişine devam eden gram altın, Fed faiz kararının ardından hızla tırmanışa geçerek yeni bir rekor kırdı. Haftanın dördüncü iş gününde gram altın 1.183 TL seviyesinde işlem görürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarılar geldi. Şimdi almayan ilerde bin pişman olur. O emtia altını bile sollayacak. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri hem vatandaşların hem de yatırımcıların gündeminde. Piyasaların beklediği Fed faiz kararı açıklandı. Kritik karar sonrası altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Gram altın rekor tazelerken çeyrek ve tam altında yükselişe geçti. Yatırım yapmak isteyen kişiler 'Altın yükselecek mi, düşecek mi? Hangi emtiaya yatırım yapılmalı?' sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarılar geldi. Altında yaşanan yükselişleri değerlendiren İslam Memiş, en karlı yatırım arıcını açıkladı. Şimdi almayan çok pişman olacak. Çok değerlenecek diyen İslam Memiş, beklenen seviyeleri açıkladı. İşte altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri ve İslam Memiş'in dikkat çeken açıklamaları...

İSLAM MEMİŞ UYARDI! ŞİMDİ ALMAYAN İLERDE PİŞMAN OLUR

Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı açıklandı. Ekonomistlerin beklediği gibi yüzde 25 baz puanlık bir artış gerçekleşti. Enflasyonun düştüğünü ve bu nedenle faiz artışının devam etmesinin uygun olacağını belirten uzmanlar, kararın piyasaları derinden etkileyeceğini belirtti. Açıklanan faiz kararı sonrası iç piyasada altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Fiyatlar tekrardan yukarı yönlü harekete geçerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni bir uyarı yapıldı. Şimdi almayan ilerde bin pişman olacak.

dsdsds-24.jpg

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

FED faiz kararı sonrası piyasaları değerlendiren İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan yükselişlerin devam edeceğini belirterek, "Dolar endeksi (dxy), 102 seviyesinden 100,94 seviyesine geriledi. Yani, uluslararası piyasalarda dolar değer kaybederken altın değer kazanmış oldu. Gram altın tarafında bu yıl için öngörümde bir değişiklik yok. Yıl içerisinde 1.450 lira seviyesi beklentimi hala koruyorum. Ancak kısa vade için ons altında bir geri çekilme yaşanabilir. Ons altında öngörüm 1.880-1.850 dolar aralığı. Bu seviyeye gerilediğinde o gün gram altın kaça tekabül ediyorsa alınmalı. Muhtemelen 1.140 lira seviyesine geri çekilebilir." ifadelerini kullandı.

O EMTİA ALTINI BİLE GERİDE BIRAKACAK

'Şimdi almayan bin pişman olacak' diyen İslam Memiş, en karlı yatırım aracını açıkladı. Altını sollayacak diyen İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

dsdsdsds-9.jpg

"Bu geri çekilmeler kısa vade için alım fırsatı olacaktır. Sonrasında rekorlarını sık tazeleyen bir gram altın karşımızda olacak. Altın/Gümüş rasyosu 81,30’da. Yani, gümüş altına kıyasla daha ucuz. Altınla gümüş almakta ucuz. Bunu fırsata çevirmek gerek. Çünkü 2023’de gümüşün getirisinin altından fazla olacağını tahmin ediyorum. Elinde nakit bulunduran altın yerine gümüşü tercih etmeli. 2022’de gram altın yüzde 43 kazandırırken, gram gümüş yüzde 45 kazandırdı. 2023’de gümüş yine altını tahtından edebilir. Gümüşü daha çok önemsiyorum. Bugün “Altın mı, gümüş mü?” derseniz “Gümüş” derim. Altının ons fiyatında 1.957 dolar, 1.195 lira dirençleri var. Burdan geri dönebilir. Şubat ayında altın fiyatlarında 1.850 dolar, 1.140 lira seviyelerini bekliyor olacağım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN