Siz çayınızı doldurun onlar fullensin! Elektrikli araç bataryalarında hızında hızı geldi

Siz çayınızı doldurun onlar fullensin! Elektrikli araç bataryalarında hızında hızı geldi

Son yıllarda artan elektrikli araç kullanımı yenilikleri de hayatımıza dahil ediyor. Elektrikli araçlardaki en önemli konulardan biri bataryanın hızlı şarj özelliği olurken bu bataryalar Devrim niteliğinde bir yeniliği hayatımıza dahil edecek. Siz çayınızı doldurana kadar bataryalar fullü gösterecek.

Cornell Üniversitesi’nden araştırmacılar, devrim niteliğinde bir yeniliğe imza attı. Tamamen şarj edilebilen elektrikli araç bataryalarının sadece bir çay bardağı çay içene kadar %100 şarj olacağını belirtiyor. Araba bataryaları için önemli bir atılım olarak görülen bu gelişmeler çok kısa sürede hızlı şarj olma imkanı tanıyor.

5 DAKİKADA %100 ŞARJ

Elektrikli araçlardaki en önemli konulardan biri bataryaların hızlı şarj özelliği bulunmaktadır. Mevcut elektrikli araçların kullanımında araç şarj cihazının nispeten daha yavaş şarj süreleri olduğu görülürken Cornell Üniversitesi herkesi sevindiren bir gelişmeye imza attı.

hizli-sarj-1.jpg

Yapılan çalışmalar Joule bilim dergisinde yayınlanırken elektrikli araçlar için geleneksel hızlı şarj cihazlarının bataryayı tam şarj edebilmesi için 30 dakikalık bir sürenin gerekli olduğunu belirtiyor. Bilim insanları kendi elektrikli araç şarj cihazlarının ise yalnızca 5 dakikalık bir süreç içerisinde araçları şarj edebildiğini iddia etti.

Bu durumdaki asıl zorluk ise elektrikli araçların ve bataryaların bu kadar hızlı şarj kaldırabilecek şekilde tasarlanmış olması olarak görülmektedir. Yeni teknoloji bu sınırlamanın üstesinden gelmeyi amaçlarken elektrikli araç bataryasının anotlarını oluşturmak için indiyum adı verilen bir materyalin kullanıldığı belirtiliyor. Dokunmatik ekranlarda ve güneş panellerinde yaygın olarak kullanılan indiyum bataryalarda şarj ve elektrik depolama hızını artırma görevini üstlenmektedir.

hizli-sarj-araba.jpg

KULLANICILARA AVANTAJ SAĞLIYOR

Yapılan çalışmalar doğrultusunda gelişmelerin elektrikli araç bataryası için devrim yaratabileceğim ifade edilirken daha uzun menzilli bataryalara yatırım yapmak zorunda kalınmayacağının da altı çizildi. Bu gelişmenin daha uygun fiyatlı elektrikli araçlara olanak sağlayabileceği belirtiliyor.

Elektrikli araçların bataryası bittiğinde yalnızca 5 dakikalık bir süreçte şarj edilebilmesi geniş batarya menzillerine olan ihtiyacı da azaltmış olacak. Bu durumda araç bataryalarının daha geniş bir pazara yayılması erişebilirliğin de önünü açmış olacak.

karda-elektrikli-arac.jpg

Daha hızlı ve pratik bir sonucun elde edilmesi her alanda etkili olurken elektrikli araba şarj cihazlarında da yaygın olarak benimsenmesi büyük başarılar için önem arz ediyor..5 dakikada hızlı şarj edilebilen elektrikli araç bataryalarının ilgi görmesinin yanı sıra elektrikli araç üreticilerinin 482 km'den daha kısa menzilli daha küçük bataryaların tercih edilmesine olanak tanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN