Son dakika... 7 bin 500 üzeri alanlar zam alacak mı? AK Parti resmen duyurdu: Emekli zammında yeni muamma

Son dakika... 7 bin 500 üzeri alanlar zam alacak mı? AK Parti resmen duyurdu: Emekli zammında yeni muamma

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükselttiklerini duyurdu. Açıklamalar sonra gözler Meclis'e çevrildi. Hem EYT'lilerin hem de 15 milyon kişinin faydalanacağı düzenlemede flaş bir gelişme yaşandı. Milyonların merak ettiği '7 bin 500 üzeri alanlar zam alacak mı?' sorusu yanıt buldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan net cevap geldi. Emekli zammında yeni dönem! İşte detaylar...

Milyonlarca kişiye müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 5500 TL'den 7500 TL'ye yükselttiklerini duyurdu. Açıklama sonrası gözler Meclis'e çevrildi. EYT'liler dahil olmak üzere 15 milyon kişinin faydanalacağı düzenlemede sıcak bir gelişme yaşandı. Milyonların merak ettiği '7 bin 500 üzeri alanlar zam alacak mı?' sorusuna AK Parti kanadından yanıt geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli zammı ve asgari ücret hakkında öenmli açıklamalarda bulundu. Emekli zammında yeni dönem! İşte son dakika haberinin detayları...

ghhghghg-22.jpg

SON DAKİKA: AK PARTİ'DENE EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan müjde sonrası gözler emekli maaşlarına çevrildi. En düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseldi. Peki memurlara ek zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam gelecek mi? AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan yanıt geldi. Akbaşoğlu, hem emekli maaşlarına yapılan zammı anlatırken hem de memur zammı için Temmuz ayını işaret etti.

gfgfgf-2023-03-24t142600-727.jpg

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

'Asgari ücrete ek zam gelecek mi?' sorusuna yanıt veren Akbaşoğlu, "Asgari ücret bilindiği gibi Aralık ayında belirleniyor ve bir yıl geçerli oluyor. Dünyada ve Türkiye'de olan enflasyon nedeniyle çalışanlarımızın alım gücünün artmasına yönelik müdahaleleri zamanında yaptık. Net asgari ücret 8.500 TL'ye çıktı. Memur ve emeklilerle ilgili düzenleme ise altı ayda bir yapılıyor." dedi.

ghhggh-27.jpg

O TARİHİ İŞARET ETTİ

Akbaşoğlu, 1 Temmuz itibarıyla emekli vatandaşların durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemenin gündemlerinde olacağını belirterek, "Asgari ücretle ilgili böyle bir ihtiyaç durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha önce belirtmişti. Temmuz ayında da kademelendirmeye yönelik olarak, bütün çalışanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu emin olsun. Alım gücünü öncüleyerek insanlarımızın daha iyi bir yaşam koşuluna ulaşması için mücadele veriyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN