Sosyal yardımlar geri döndü! Listede yer alan kişilere 2000 TL nakit yardımı yapılıyor: Bakanlık kesenin ağzını açtı

Sosyal yardımlar geri döndü! Listede yer alan kişilere 2000 TL nakit yardımı yapılıyor: Bakanlık kesenin ağzını açtı

Aile Bakanlığı, hayat pahalılığı nedeniyle zor durumda olan vatandaşların taleplerini karşılamak için harekete geçti. Sosyal ekonomik destek (SED) ödemeleri için çalışma başlatan bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak ödeme yapacak. SED başvuru şartları haberimizde...

Aile Bakanlığı, hayat pahalılığı nedeniyle zor durumda olan vatandaşların taleplerini karşılamak için harekete geçti. Sosyal ekonomik destek (SED) ödemeleri için çalışma başlatan bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak ödeme yapacak.

SED ÖDEMESİ MİKTARI

PARA

Her ay yapılacak olan SED ödemesi, kişi başı 2.059 TL olacak. Bu ödeme ile çocukların temel ihtiyaçları ve eğitimleri desteklenecek.

SED ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

SED ödemesi için başvuru dar gelirli aileler tarafından yapılacak. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan vakıflardan ve e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Başvuruların kabul edilip edilmediği, sorgulama ekranı üzerinden takip edilebilecek.

SED ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

PARA

Başvuru yapabilmek için belirli şartlar aranacak. İhtiyaç sahibi ailelerin başvuru yapabilmeleri için kimliklerini beyan etmeleri gerekecek. Başvurunun kabul edilmesi durumunda değerlendirme sonucu, başvuru sahibine iletilecek.

SED ÖDEMESİ NEDİR?

ödeme

SED ödemesi, sosyal ekonomik destek ödemesi olarak bilinir. Dar gelirli ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak, çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla yapılan bir yardım ödemesidir. Aile Bakanlığı tarafından düzenli olarak yapılacak olan bu ödeme, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ PTT ŞUBELERİNDEN KİMLİK İLE ALINACAK

Sosyal destek ödemeleri, sadece T.C. kimlikleri ile PTT şubelerinden alınabilecek. Başvuru şartlarını sağlayan tüm vatandaşlar bu yardımdan yararlanabilecek. Ödemeler Mart ayı içinde hesaplara yatırılacak.

AYLIK 2.059 TL YARDIM VERİLECEK

SED ödemesi

Aile Bakanlığı, öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamak için her ay düzenli olarak sosyal yardım ödemeleri yapacak. Bu ödemeler, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimi alan çocuklar için yapılacak. SED ödemesi en az 2.059 TL olacak ve aylık olarak verilecek.

SED YARDIMI İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR

Aile Bakanlığı, sosyal ekonomik destek yardımı için belirli şartlar dahilinde ödemeler yapılacağını açıkladı. Bu şartlar şöyle:

Başvuru şartlarını eksiksiz bir şekilde tamamlamak

Hane başına düşen toplam gelirin askeri ücretin üçte birinden az olması

Ailede ilkokul, ortaokul, lise veya üniversite çağındaki eğitim alan çocukların bulunması ve bu çocukların eğitimi için maddi sıkıntı yaşanması

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN