Sürücüler artık oh çekecek! İçişleri Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: Artık öyle ceza kesemeyecekler

Sürücüler artık oh çekecek! İçişleri Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: Artık öyle ceza kesemeyecekler

Sürücüler artık derin bir oh çekecek! İçişleri Bakanlığı'ndan yeni düzenleme geliyor! Artık bu şekilde ceza kesemeyecekler...

İstanbul'da trafiği denetleyen fahri trafik müfettişlerine yönelik yeni düzenlemeler hayata geçirildi. İçişleri Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemesiyle, fahri trafik müfettişlerinin görev ve çalışma şartlarına ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

EĞİTİM PROGRAMINA TABİ TUTULACAK

Vatandaşları isyan ettirmişti! Fahri trafik müfettişleri ile ilgili yeni karar - Ekonomi Haberleri

Buna göre, fahri trafik müfettişliği görevine atanacak kişiler, öncelikle belirli bir eğitim programına tabi tutulacaklar. Bu eğitim programına katılmayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek. Ayrıca, müfettişlere görevleri ile ilgili olarak yılda en az iki defa eğitim ve değerlendirme toplantıları düzenlenecek. Bu toplantılar yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemi ile gerçekleştirilecek ve eğitim sonunda başarılı olanlar müfettişlik görevine devam edebilecekler.

Müfettişlerin tutanak düzenleme yetkileri ise katıldıkları toplantıya kadar askıya alınacak, herhangi bir toplantıya katılmayan müfettişlerin yetkileri ise geçici olarak durdurulacak.

70 YAŞINDAN GÜN ALANLAR FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ OLAMAYACAK

Fahri trafik müfettişleri artık park cezası yazamayacak - Ekonomi Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan trafik kural ihlalleri hakkında müfettişler tutanak düzenleyebilecekler. Ancak, 70 yaşından gün alanlar artık fahri trafik müfettişi olamayacaklar.

Düzenleme kapsamında, bir yıl boyunca trafik kuralı ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen veya trafik güvenliğine katkı sağlamayan müfettişlerin görevleri sonlandırılabilecek. Ayrıca, kişisel verilerin korunması kanunu gereğince, fahri trafik müfettişlerine ait kişisel bilgilerin gizliliği ön planda tutulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN